Pagatavošana:
Bietes, kartupeļus, olas un vistas gaļu vārīt līdz gatavībai. Žāvētas plūmes pārliek atsevišķā traukā, pārlej ar vārošu ūdeni uz 5-10 minūtēm.
Tīrā traukā sajauc cukuru, ūdeni, sāli un etiķi, samaisa. Sīpolu nomizo, sagriež plānos puskociņos. Ievieto maisījumā un atstāj marinēties 10 minūtes.
Kartupeļus nomizo, sasmalcina un veido biezeni. Uz šķīvja liek kartupeļu biezeni – tas ir mūsu salātu pamats. Ērtības labad salātus var pagatavot gatavošanas riņķī. Katru kārtu apsmērē ar majonēzi.
Vistas gaļu sagriež nelielos kubiņos un pārkaisa uz kartupeļiem. Sīpolus kārtīgi izspiež, liek uz vistas gaļas kārtas. Visu virsmu noklāj vienmērīgi.
Nākamais slānis ir zaļie konservētie zirnīši. Tad nomizo un uz vidējas rīves sarīvē olas. Nākamais slānis ir žāvētas plūmes, sagrieztas sloksnēs.
Sasmalcina bietes uz rīves un pārkaisa pēdējo kārtu. Apsmērē ar majonēzi un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
Tevi noteikti interesēs
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli









