Divas minūtes, un viss ir gatavs. Kā padarīt avokado gatavu un gardu, ja esat nopircis nenogatavojušos augli

Nogatavojies un mīksts avokado ir populāra brokastu un interesantu ēdienu sastāvdaļa. Tomēr dažkārt veikalos pārdod nenogatavojušos un ļoti cietus avokado, tāpēc dažas dienas jāgaida, līdz tie nogatavojas.

Tomēr ir triki, kas palīdzēs jums tikt galā ar šo problēmu daudz ātrāk.

Pastāstīsim, kā panākt, lai avokado būtu nogatavojušies, garšīgi un mīksti tikai divu minūšu laikā.

Avokado ir ļoti veselīgs pateicoties tā bagātīgajai uzturvielu un labvēlīgo vielu klātbūtnei. Šis auglis ir pilns ar veselīgiem taukiem, galvenokārt vienreizējiem nepiesātinātiem taukskābēm. Turklāt avokado ir bagāts ar šķiedrvielām.

Tajā ir arī daudz vitamīnu un minerālvielu, piemēram, K vitamīns, C vitamīns, kas stiprina imūnsistēmu, un B vitamīni, kas ir svarīgi nervu sistēmas normālai darbībai.

Ja avokado nav nogatavojies – ko darīt?

Kad avokado nav nogatavojies, tas ir rūgts un negaršīgs. Šāds auglis sabojā ēdienu un garastāvokli, tāpēc to noteikti nevajadzētu ēst. Tomēr nesteidzieties to izmest. Jums palīdzēs parasts triks ar mikroviļņu krāsni.

Lasi vēl: 80 % cilvēku, kas dzer tēju, pieļauj būtisku kļūdu

Paņemiet avokado un pārgrieziet to uz pusēm. Jāizņem kauliņš. Pēc tam katru avokado pusi ietiniet pārtikas plastmasas plēvē, kas ir piemērota sildīšanai mikroviļņu krāsnī.

Ielieciet ietītās pusītes mikroviļņi krāsnī, ieslēdziet taimeri uz divām minūtēm un iestatiet augstu karstuma temperatūru. Kad avokado ir uzsildīts, ļaujiet tam nedaudz atdzist un ielieciet augli aukstā ūdenī, tas neļaus mīkstumam sakarst un tas “neizvārīsies”.

Pēc tam varat droši nogaršot augli. Avokado kļūs mīksts, garšīgs un ļoti gatavs. Pateicoties tam, var viegli pagatavot gvakamoli vai grauzdiņus, augļus var pievienot arī kokteiļiem un salātiem.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment