Alkohola kaitīguma reitings. Esam šokā par pirmo vietu!

Stiprie alkoholiskie dzērieni

Piektā vieta – rums

Pirātu iecienīto dzērienu var uzskatīt teju par veselīgu, jo tā sastāvā ir augsts kālija, fosfora un cinka rādītājs. Ja izdzersiet lielu daudzumu šī dzēriena, iespēja, ka saindēsieties, ir ļoti maza. Tikai ņemiet vērā, ka mēs šoreiz runājam par dzērienu tīrā veidā, nevis dažādu kokteiļu sajaukumos.

Ceturtā vieta – tekila

“Nolaizi, iedzer, uzkod!” – tā ir jādzer tekila. Lai gan tekila ir ļoti spēcīga, tā ir salīdzinoši veselīga. Agavēs ir polisaharīdi, kas var regulēt kuņģa skābes līmeni un palīdz cīņā pret kolītu (resnās zarnas iekaisumu). Tādēļ mazos daudzumos tekila ir pat veselīga. Turklāt sāls lietošana palīdz organismam aizturēt ūdeni, tādēļ no rīta ir daudz vieglāk.

Trešā vieta – degvīns (vodka)

Esat pārsteigti, ka šis “baltais” dzēriens nav ierindojies pirmajā vietā? Lai gan degvīnam ir pavisam cita slava, to uzskata par vienu no visnekaitīgākajām. Degvīnā nav krāsvielu, aromatizētāju un tas organismā veic kārtīgu attīrīšanu. Taču nevajadzētu to lietot bez mēra, jo no degvīna, vairāk nekā jebkura cita grādīgā dzēriena, iespējams saindēties, jo tieši šim dzērienam visbiežāk veido pakaļdarinājumus. Bieža degvīna lietošana rada alkoholisko atkarību.

Lasi vēl: Policisti Rīgā atklāj “točku”– veids, kā tika slēpts alkohols ir ģeniāls!

Otrā vieta – viskijs

Šis dzēriens ir ellaga skābes avots, un šī viela spēj cīnīties ar onkoloģiska rakstura saslimšanām. Tiek runāts, ka ellaga spēj iznīcināt vēža šūnas, turklāt nekaitējot veselajām. Taču, neskatoties uz to, viskijā ir augsta etanola koncentrācija, kas spēj ļoti ātri uzsūkties organismā, tādēļ jau pēc stundas jūsu “skatījums” uz apkārtējo pasauli būs pavisam citāds, bet jau no rīta gaidīs ārkārtīgi nejaukas paģiras. Tādēļ nopietni padomājiet, vai ir nepieciešams tērēt tik daudz naudas par šādu rezultātu.

Pirmā vieta – konjaks

Apmēram 35 mililitros konjaka ir vienas diennakts C vitamīna deva. Daudzo gadu laikā, kamēr dzēriens tiek uzglabāts, tajā izveidojas kaitīgas vielas, kas spēj saindēt organismu. Tā ķīmiskā sastāva dēļ konjaks lielos daudzumos organismam ir ļoti indīgs. Pat tad, ja ir zināms, ka konjaks paplašina asinsvadus, tas nebūt nav labākais dzēriens jūsu organismam. Konjaks ir veselīgs tikai tad, ja tas netiek uzņemts vairāk par 50 ml. Un paģiras pēc šī dzēriena 10 ballu skalā tiek vērtētas ar 8 ballēm.

Lūk, tāds ir šis saraksts! Kādam var šķist negaidīts, bet kādam pašam par sevi saprotams. Taču vienmēr jāatceras – ikviens alkohols lielos daudzumos ir kaitīgs.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment