Pirms gatavot ēdienu alumīnija folijā, padomā vēlreiz. Zinātnieki ir publicējuši jaunu pētījumu par alumīnija ietekmi uz cilvēka organismu.
Vai ir kas garšīgāks kā ugunskurā cepti kartupeļi, kuri ir bijuši ietīti folijā? Arī gatavojot ēdienus cepeškrāsnī, folijs tiek ļoti bieži izmantots. Kāpēc gan lai neizmantotu? Ar to ēdiens sanāk ļoti sulīgs un garšīgs!
Tāpat vēl no padomju laikiem daudziem mantojumā ir palikuši neskaitāmie alumīnija katliņi, kurus izmantojam vēl šodien.
Bet, kā izrādās folijs, iespējams, nav nemaz tik labs, kā gribētos domāt.
Zinātnieki pētījumā pievērsās ne tikai folija izmantošanai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī izpētīja alumīnija katlu un pannu ietekmi uz ēdienu tā gatavošanas procesā.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc foliju nevajadzētu lietot gatavojot ēdienu:
Tevi noteikti interesēs
- Manas omītes vislabākā recepte: vienkārši sapildiet ābolos biezpienu un iegūstiet izcilu našķi
- 12 iemesli, kāpēc savā dārzā tev vajadzētu ielikt ziepju gabalu
- Redzēt sapnī naudu ne vienmēr nozīmē gaidīt laimestu vai mantojumu: bieži šāds sapnis brīdina
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst
- Cik gan kauns man dažreiz ir par sievietēm: stāstu, kāpēc
- “Tāpēc latviešu sievietes ir redzamas no tālienes”: mēs neizskatāmies pēc eiropiešu sievietēm vairāku iemeslu dēļ