Pirms gatavot ēdienu alumīnija folijā, padomā vēlreiz. Zinātnieki ir publicējuši jaunu pētījumu par alumīnija ietekmi uz cilvēka organismu.
Vai ir kas garšīgāks kā ugunskurā cepti kartupeļi, kuri ir bijuši ietīti folijā? Arī gatavojot ēdienus cepeškrāsnī, folijs tiek ļoti bieži izmantots. Kāpēc gan lai neizmantotu? Ar to ēdiens sanāk ļoti sulīgs un garšīgs!
Tāpat vēl no padomju laikiem daudziem mantojumā ir palikuši neskaitāmie alumīnija katliņi, kurus izmantojam vēl šodien.
Bet, kā izrādās folijs, iespējams, nav nemaz tik labs, kā gribētos domāt.
Zinātnieki pētījumā pievērsās ne tikai folija izmantošanai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī izpētīja alumīnija katlu un pannu ietekmi uz ēdienu tā gatavošanas procesā.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc foliju nevajadzētu lietot gatavojot ēdienu:
Tevi noteikti interesēs
- “Kādā brīdī iestājas rutīna…”: dziedātājai Aijai Andrejevai negaidīti jaunumi (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Latvijas veikalos pircēji pēkšņi sākuši masveidā iegādāties konkrētu pārtikas produktu – kāpēcby Sandra Vīgante
- No 12.aprīļa katrā automašīnā jābūt obligāti šim priekšmetam, ja nē uz mēnesi atņem vadītāja tiesības – kurā valstī pieņemts likumsby Sandra Vīgante