Apgrūtināta braukšana vietām teju visā Latvijā

Pēdējā laikā Latvijā nokrišņu dēļ apgrūtināta braukšana pa daudziem valsts lielākajiem autoceļiem Latgalē, Zemgalē un Kurzemē, kā arī Rīgas apvedceļā Daugavas kreisajā krastā, liecina LVC operatīvā informācija.

LVC iesaka autovadītājiem būt īpaši uzmanīgiem, braucot pa ceļiem ar nelīdzenu vai slapju segumu, un ievērot drošu distanci no citiem transportlīdzekļiem.

Uz ceļiem var veidoties arī tā sauktais melnais ledus, kas ir nemanāms, un vadītājs to sajūt tikai tad, kad viņš sāk manevrēt ar auto – bremzēt, manevrēt ar stūri un pedāļiem.

Spēcīgs sniegs gaidāms vietām Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, savukārt visdziļākā sniega sega prognozēta Kolkasragā. Snigšanas laikā ceļi būs slideni un apgrūtināta redzamība, tāpēc brīdina glābšanas dienests. VAS “Latvijas autoceļu utstējs” ziemas dienesta tehnikas vienība tīra apledojušos un slidenos ceļa posmus un apsmidzina tos ar pretslīdes materiāliem.

LVC iesaka autovadītājiem būt īpaši uzmanīgiem, braucot pa ceļiem ar nelīdzenu vai slapju segumu, un ievērot drošu distanci no citiem transportlīdzekļiem. Uz ceļiem var veidoties arī tā sauktais melnais ledus, kas ir nemanāms, un vadītājs to sajūt tikai tad, kad viņš sāk manevrēt ar auto – bremzēt, manevrēt ar stūri un pedāļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment