Ja augiem nepieciešama ātra barības vielu piegāde, labāk izmantot nefermentētu mēslojumu.
Ja nepieciešama ilgtermiņa ietekme uz augsnes kvalitāti un pakāpeniska augu uzlabošanos, labāk izvēlēties fermentētu mēslojumu.
Mēslojuma pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas – uz 10 litriem ūdens:
100 g rauga;
10 litri silta ūdens;
(pēc izvēles) 1-2 tases cukura, ja vēlaties iegūt fermentētu mēslojumu.
Neraudzēta rauga mēslojuma pagatavošana:
1. Raugu izšķīdina 10 litros silta ūdens.
2. Šķīdumu rūpīgi samaisa, lai raugs pilnībā izšķīdinātu.
3. Atlieciet maisījumu malā uz aptuveni stundu, lai raugs varētu iedarboties.
4. Pēc šī laika mēslojums ir gatavs lietošanai. To var izmantot tieši, laistot augus, vai izsmidzinot uz lapām.
Lasi vēl: Atjaunojiet rožu krūmus ar sodu: pēc 3 nedēļām parādīsies jauni dzinumi, un rozes bagātīgi ziedēs visu vasaru
Fermentēta rauga mēslojuma sagatavošana:
1. Izšķīdina raugu glāzē silta ūdens.
2. Pievieno cukuru un labi samaisa.
3. Atstāj maisījumu raudzēties 2 stundas.
4. Tad pievieno 10 litrus silta ūdens un samaisa.
5. Atstājiet šķīdumu siltā vietā apmēram uz nedēļu, lai fermentācija padziļinātos.
6. Pēc nedēļas fermentācijas šķīdumu atšķaida, uz 10 litriem ūdens izlejot vienu tasi maisījuma.
7. Fermentētais mēslojums ir gatavs lietošanai, un to var izmantot tāpat kā nefermentēto mēslojumu.
Kā mēslot ar rauga uzlējumu?
Kā pareizi lietot rauga mēslojumu, lai barotu un aizsargātu augus:
1. Rauga mēslojumu vislabāk lietot agri no rīta vai vakarā, lai izvairītos no ūdens iztvaikošanas un ļautu augiem labāk uzsūkt sastāvdaļas.
2. Rauga šķīdumu ieteicams lietot ik pēc 2 nedēļām, lai augus nepārslogotu.
3. Pirms plašākas lietošanas uz vairākiem augiem, vienmēr izmēģiniet mēslojumu uz neliela skaita augu, lai pārbaudītu to reakciju.
Tevi noteikti interesēs
- Nepalaidiet šo laiku garām! Kad stādīt tomātus stādiem un kā to darīt pareiziby Anete Vītola
- Jānis Šipkēvics intervijā atklāti paziņo, kādas šobrīd ir viņa attiecības ar viņa trīs bērnu mammāmby Laura Blūma
- Kā pagatavot ļoti sulīgas un aromātiskas kotletes: drauga mamma iedeva foršu receptiby Laura Blūma