Aplēju orhidejas ar citronūdeni un pretī saņēmu spēcīgu ziedēšanu

Šodien pastāstīsim, kas notiks, ja jūs iedosiet orhidejai citronūdeni. Panīkuša auga otrā dzīve!

Orhideju laistīšana mājas apstākļos

Daudzām saimniecēm patīk uz savām palodzēm audzēt brīnišķīgas skaistas orhidejas, jo šie puķu podi izskatās vienkārši lieliski. Un ir ļoti daudz orhideju šķirņu: no klasiskajām baltajām falenopsēm un cimbīdijām līdz purpursarkanajām vandām un krāsainajām pafiopedilum. Vienkārši par tām nav viegli rūpēties: vai nu viņas nezied, vai lapas nokrīt.

Citronu sulai piemīt dezinficējoša iedarbība un tā pasargā augu no dažādām kaitēm un kaitēkļiem. Turklāt citronā ir daudz kālija un C vitamīna, kas atbalsta orhideju augšanu un ziedēšanu. Citrons orhidejām ir labs līdzeklis, kas stimulē ziedu kātu augšanai, veselīgu sakņu un lapu veidošanos, kā arī veicina bagātīgu ziedēšanu.

Veselīgas saknes, sulīgi zaļas lapas un krāšņi ziedoši dzinumi ir tas, ko alkst katrs orhideju mīļotājs. Papildus klasiskajiem laistīšanas un atzarošanas padomiem ir vēl viena slepena recepte, kas nodrošina orhideju krāšņu ziedēšanu. Tas viss ir par citronu vai drīzāk citronu sulu.

Lai mēslotu orhidejas ar citronu sulu, jums jāzina daži smalkumi. Pirmkārt, citronu sula nedrīkst uzlīt uz orhidejas neatšķaidītā veidā, pretējā gadījumā augstais skābes saturs var sabojāt augu. Otrkārt, jums jāzina pati citronu ūdens uzlējuma recepte.

Lasi arī: Turku kaimiņš pacienāja ar granātābolu tēju, redzot, ka mani ir iesnas. Lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos un dzelzs deficītu jebkurā gada laikā

Jums vajadzēs 1 tējkaroti citrona sulas un litru ūdens. Varat arī lietot sausu citronskābi. Tas aizņems tikai 1 g (tas ir mazāk nekā puse tējkarotes) uz 1 litru ūdens. Sajauc tos un laisti ar tiem ziedu 1-2 reizes ik pēc trim mēnešiem.

Šeit ir vēl viena iespēja: varat sajaukt 10 pilienus citrona sulas ar 200 ml ūdens. Iemērciet mīkstu drāniņu citronūdenī, izspiediet to un pēc tam noslaukiet ar to orhidejas lapas un saknes. Atkārtojiet šo procedūru reizi nedēļā – un pēc 2 nedēļām jūs pamanīsit rezultātu!

Jau pusgadu savām orhidejām dodu citrona ūdeni, kopš tā laika tās priecē ar strauju ziedēšanu. Ja orhideju sāksi regulāri laistīt ar citronūdeni, tad tā kļūs veselīgāka bez papildu līdzekļiem. Orhidejas ļoti labi reaģē uz paskābinātu ūdeni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment