Ar to mēs barojam peonijas: tās viegli pārziemo, bagātīgi zied – smarža visiem dārzkopjiem

Jāņem viena daļa kūtsmēslu un piecas daļas ūdens, jāsajauc un jātur vairākas dienas. Iegūtais koncentrāts jāatšķaida ar spaini ūdens un jābaro peonijas pēc shēmas 8 tasītes uz vienu ziedu.

Lasi vēl: Būs finanšu jūra: par zvaigznēm izvēlētas zīmes, kuru maciņus pildīs nauda – jau no 6. septembra

Diezgan veiksmīgi tiek izmantotas arī banānu mizas. Augļu mizas nomazgā, sadala mazās daļās un nomet puķu dobē pie peonijām.

Veļas mīkstinātāju izmantoju ne tikai veļas mazgāšanai. Es jums parādīšu, kāpēc man tas ir vajadzīgs

Desmit olu čaumalu sasmalcina un piepilda ar pusspaini ūdens, atstāj uz 72 stundām. Pēc tam, izmantojot marli, filtrē un pārlej ar iegūto šķīdumu. Patēriņš: 2 tases mēslojuma uz vienu peoniju.

Palīdzība: peonijas ir daudzgadīgi krūmi.

Lasi vēl: Pievilinās bēdas un nelaimes: nosauktas 5 lietas, kuras nevar dāvināt dzimšanas dienā un svētkos – negatīvisms ietekmēs ikvienu

Mūsdienās tie ir vieni no visizplatītākajiem dārza ziediem.

Peoniju ziedi ir lieli, iespaidīgi un daudzveidīgi gan pēc formas, gan krāsas. Tie var būt vienkārši, puspildīti vai pilnībā pildīti, kas nozīmē, ka tiem ir daudz ziedlapiņu, kas var būt viļņotas vai gludas. Peoniju ziedi ir pieejami dažādās krāsās – no baltas un gaiši rozā līdz spilgti sarkanai, dzeltenai un pat violetai. Par viņiem noteikti ir vērts parūpēties. 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment