Armēņu draugs iemācīja marinēt ārkārtīgi sulīgu šašliku. Dvēseliska recepte

(sastāvdaļu daudzums raksta pirmajā lapā – spied pogu atpakaļ)

Pagatavošana:

Pirmā lieta, kas jādara, jāsagriež gaļa proporcionālos standarta izmēra gabalos. Tad tie jāieliek bļodā, kurā esi paredzējis marinēt gaļu.

Gaļai pievieno nepieciešamo daudzumu sāli, kā arī nedaudz maltu melno piparu un papriku. Vēl īstam armēņu šašlikam iesaka pievienot citronu.

Šis aromātiskais citrusaugs padarīs marinādi neticamu. Iesakām pievienot arī nedaudz baziliku, lai gan tas nav obligāti.

Tagad ielej bļodā ar gaļu ūdeni un kārtīgi samaisi. Ūdens palīdzēs marinādei vienmērīgi iesūkties gaļā.

Tālāk sagriez pusgredzenos četrus vidēja izmēra sīpolus. Daži cilvēki marinādei sīpolu sarīvē uz rīves, bet tā ir ļoti liela kļūda.

Lasi arī: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu

Sīpolu pārpilnības dēļ gaļa būs rūgta. Tāpēc pievieno sīpolus ar mēru. Vienkārši ar rokām nedaudz izspied sulu no sagrieztajiem sīpolu pusgredzeniem un pievieno tos gaļai. Kārtīgi sajauc gaļu ar sīpoliem un atstāj marinēties.

Marinēto gaļu uzmanīgi uzvelc uz iesmiem. Neaizmirsti vienlaikus noņemt sīpolus, jo tie jau savu darbu ir paveikuši.

Un, ja kopā ar gaļu cepsi sīpolu pusgredzenus, tie ātri sadegs, bet no tiem joprojām nebūs jēgas.

Uzliec iesmus uz oglēm, bet turpini rūpīgi uzraudzīt procesu. Un ne tikai stāvēt klāt, bet regulāri apgriezt iesmus. Tad gaļa tiek vienmērīgi izcepta iekšpusē, un ārpusē veidojas zeltaina garoza.

Noņem šašliku no iesmiem un ieliec bļodā, kurā ieklāts lavašs. Izcepto gaļu pārkaisa ar zaļumiem, bļodas virsu pārklāj ar vēl vienu lavašu un ļauj nostāvēties 10 minūtes.

Šajā laikā gaļa nedaudz atdziest, lai to varētu ar prieku ēst. Turklāt sulām būs laiks vienmērīgi sadalīties pa katru gabalu, kas padarīs šo armēņu šašliku pēc garšas vienkārši satriecošu. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment