Ārsti strikti aizliedz darīt ŠO aukstumā – sargi savu veselību!

Padomi tiem, kas vēlas palikt veseli. Lūk, ko ir stingri aizliegts darīt aukstumā, pēc ārstu ieteikuma. 

Pirmkārt, neaizklājiet degunu un muti ar šalli – šī ir iespēja tikt pie dažādiem kakla iekaisumiem vai bronhīta. Galu galā tvaiks, kuru jūs izelpojat, auksta ietekmē var pārvērsties ledū, un nākamā ieelpa tiks filtrēta caur ledus slāni vai vismaz auksta lakata vai šalles slāņa. Kad cilvēks ir ietīts šallē, tas nozīmē, ka lielākā daļa skābekļa tiks ieelpota ar muti, taču pareizi būtu elpot pēc iespējas vairāk ar degunu.

Otrkārt, daudziem cilvēkiem, iesnu un degula aizlikuma gadījumā patīk iepūst vai iepilināt degunā dažādus pretiesnu īdzekļus, kas bieži vien brīva deguna sajūtu rada ar asinsvadu sašaurināšanu. Bet pirms iziešanas salā to darīt nevajadzētu – aukstumā asinsvadi sašaurinās paši no sevis, attiecīgi kopā ar šiem pilieniem vai izsmidzināmajiem līdzekļiem būsiet pārcenties, un jūs varat izjust pat sāpes, ieelpojot auksto gaisu. Attiecīgi arī deguns nevar veikt daļu savas funkcijas, piemēram, ieelpotā gaisa sasildīšanu.

Treškārt, nesteidzieties! Kad cilvēki sāk salt, viņiem ir tendence sākt ātrāk iet vai kaut mīņāties uz vietas. Tas varbūt liek justies siltāk, taču patiesībā šādi cilvēks var ātrāk nosalt, jo tiek paātrināta elpošana (ieelposiet lielāku kvantumu aukstā gaisa) un sirdsdarbība, kā arī attiecīgi asinsrite (vairāk atdosiet savu siltumu) Ja jūs sākat salt – labāk doties uz jebkuru telpu uz dažām minūtēm – sasildieties, izšņauciet degunu, pagaidiet, kamēr elpošana un sirdsdarbība norims. Un tad turpiniet savu ceļu.

Ceturtkārt, tieši pirms iziešanas nedzeriet neko karstu! Nav ieteicamas straujas temperatūras maiņas, ja nevēlaties saskarties ar galvassāpēm nonākot atpakaļ siltumā, kā arī iedragāt savu imunitāti!

Piektkārt, pirms iešanas ārā neejiet karstā dušā, kā arī izžāvējiet matus pirms iziešanas no mājām. Pretējā gadījumā jums tikpat kā ir garantēta hipotermija, ja arā ir liels sals un jums šajā temperatūrā jāpavada daudz laika.

Lasi vēl: Viņi nesaprata, kādēļ kaķis sēž aukstumā un nekustas no vietas – tad atklāja ko briesmīgu!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment