Atcerieties un nekad to nepievienojiet komposta kaudzei: dažas lietas var būt pat kaitīgas

Nezāles, kas var dīgt – ja nezālēm jau ir nobriedušas sēklas, labāk tās komposta bedrē nemest. Kad nākamajā gadā izklāsiet kompostu dārzeņu dārzā, šīs sēklas sadīgst.

Kokogles – lai gan daži cilvēki iesaka pievienot nelielu daudzumu pelnu no kamīna vai āra ugunskura, no koka pelniem labāk izvairīties. Šis materiāls satur daudz sēra, kas padarīs kompostu pārāk skābu. Turklāt kokogles sastāvā esošās ķīmiskās vielas kaitēs augiem.

Kaķu un suņu atkritumi – tie var pārvērst gala produktu par bīstamiem atkritumiem, jo dzīvnieki var būt parazītu un baktēriju pārnēsātāji.

Negaidīti atkritumi, kurus var mest komposta bedrē

Ir daži materiāli, par kuriem jūs pat nenojaušat, ka tie ir piemēroti izmantošanai komposta bedrē. Jo īpaši droši var mest akvārija augus, kažokādas un matus, izlietotus papīra dvieļus un salvetes, sadegušus vai sabojātus popkornus, vecas garšvielas un garšaugus, zobu bakstāmos un koka kociņus, papīra un kartona šķīvjus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment