Atklāju noslēpumu, kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas

Lai jūsu vanna un tualete spīdētu spoži, jāveic rūpīga tīrīšana, taču laika gaitā nepatīkami rūsas traipi joprojām var parādīties uz santehnikas.

Dažreiz ir neiespējami izvairīties no tiem, un tas ir saistīts ar mitru vidi un emaljas sliktu kvalitāti.

Ūdens kvalitāte var būt būtisks faktors, kas veicina rūsu veidošanos uz vannas virsmas. Rūsa ir dzelzs oksīda veids, kas var parādīties, ja ūdens satur lielu daudzumu šīs metāla daļiņas. Ūdens, kas satur lielu daudzumu dzelzs, var būt slikts vannas iekārtu un citu metāla virsmu sabojājumiem.

 Ja ūdens, kas nonāk jūsu vannā, satur augstu dzelzs saturu, tas var veicināt rūsu veidošanos uz vannas virsmas. Kad ūdens tiek izmantots vannas aizpildīšanai un iztukšošanai, tas var atstāt aiz sevis dzelzs daļiņas, kas pēc tam var reaģēt ar gaisu un veidot rūsu plankumus uz vannas metāla virsmas.

Dažādas ūdens piegādes sistēmās var būt dažādas barības vielas, piemēram, organiskie materiāli, mangāns un citi metāli, kas var veicināt rūsu veidošanos. Šīs barības vielas var arī reaģēt ar gaisu un citiem elementiem, veidojot rūsu uz vannas virsmas.

Ja ūdens pH līmenis ir pārāk zems vai pārāk augsts, tas var veicināt rūsu veidošanos. Lielākā daļa metālu ir jutīgi pret pH izmaiņām, un nelabvēlīgs pH līmenis var veicināt to koroziju un rūsu veidošanos.

Lasi arī: Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)

Lai novērstu rūsu veidošanos uz vannas virsmas, ir svarīgi uzlabot ūdens kvalitāti. Tas varētu ietvert ūdens filtrēšanu, lai noņemtu lieko dzelzi un citas nevēlamas vielas, regulāri ūdens pārbaudes veikšanu un nepieciešamības gadījumā pielāgot ūdens ķīmisko sastāvu, lai saglabātu optimālo pH līmeni. Turklāt regulāra vannas virsmas tīrīšana un konservēšana var palīdzēt novērst rūsu veidošanos un saglabāt vannas ilgmūžību.

Bet ko darīt kad rūsa JAU izveidojusies?

Ir plašs produktu klāsts, kas paredzēti rūsas noņemšanai. Tomēr daži no tiem ir efektīvi tikai pret nelielu rūsu, un lielākā daļa ir pārāk dārgi.

Mēs iesakām jums izmēģināt pašu izgatavotu “ieroci” pret rūsu, kas pēc 10 minūtēm atjaunos santehnikas izskatu, atstājot to tādā pašā stāvoklī kā iepriekš.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu 2 pārbaudītas metodes

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment