Atklāsim kā atpazīt zemu pašvērtējumu sevī un ko darīt lietas labā!

5 zema pašvērtējuma pazīmes

Jūs nevarat pateikt: “Nē”

Kad jums kaut ko lūdz, jums ir ārkārtīgi grūti atteikt tam cilvēkam. Un, pat ja jums galīgi negribas izpildīt tā cilvēka lūgumu, jūs vienalga sakāt: “Jā”.

Šīs bailes no atteikuma liecina par to, ka jūs visiem gribat būt labs, pat, ja tie ir zaudējumi jums pašam un savām interesēm. Tas ir, laba jūs esat visiem, izņemot sevi.

Ko darīt?

Nolieciet sevi pirmajā vietā. Pēc iespējas biežāk uzdodiet sev jautājumu: “Bet, ko vēlos es?”

 

Jūs apskaužat cilvēkus

Skaudība – tā ir tādu cilvēku mantojums, kuriem ir zems pašnovērtējums. Jo, kam gan un par ko cilvēks parasti apskauž? Kādu veiksmīgāku. Tam, kuram ir tas, kā nav jums, bet ļoti gribētos, lai būtu. Skaudības saknē  atrodas neapmierinātība ar sevi un to, kas jums dotajā brīdī ir.

Ko darīt?

Nesalīdzināt sevi ar apkārtējiem. Vienīgais cilvēks, ar kuru sevi var salīdzināt – tas esat jūs pats pagātnē.

 

Bailes paziņot par savām vēlmēm

Bailes paziņot par savām vēlmēm un vajadzībām ir ļoti tuvas bailēm pateikt “nē”. Visbiežāk aiz tām slēpjas vēlme visiem izdabāt, iepatikties un gatavība ziedot savas intereses apkārtējo dēļ. Vienvārdsakot, tā ir viena no “upura”psiholoģijas pazīmēm.

Ko darīt?

Droši runāt par to, kas jums patīk un kas jums nepatīk.

 

Jums ir uzmācoša vēlme notievēt vai jebkā uzlabot savu izskatu

Vai arī kaut kā savādāk uzlabot savu ārējo izskatu. Turklāt, tas attiecas ne uz redzamām problēmām ārējā izskatā, bet drīzāk vēlmi svērt vēl nedaudz mazāk un vēl nedaudz mazāk, un vēl… Jums visu laiku liekas, ka jūs neesat sasniegusi pilnību.

Ko darīt?

Saprast, ko var ekoloģiski izmainīt savā ārējā izskatā, un ko – nedrīkst. Un to, ko nedrīkst izmainīt, vajag vienkārši sevī pieņemt. Ļaut sev būt īpašai.

 

Jūs visu laiku lūdzat padomu

Jums ir grūti pieņemt lēmumu patstāvīgi, un jūs pastāvīgi kādam lūdzat padomu. Tā var būt mamma, vīrs, draudzene, konsultants veikalā. Turklāt jūs bieži maināt savu viedokli, atkarībā no viņu dotajiem padomiem.

Tāda jūsu uzvedība liecina par jūsu neuzticēšanos sev. Jūs vairāk ticat citam cilvēkam, nekā pati savam lēmumam.

Ko darīt?

Pieņemt lēmumus patstāvīgi. Sākumā būs grūti, bet drīz vien jūs to apgūsiet.

Lasi vēl: Kā pārvarēt bailes vadīt auto, piemēram, pēc avārijas? Atklājam psihologu ieteikumus

Avots: cluber.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment