Ātri pagatavojams ukraiņu nacionālais ēdiens: mazuriki, kas labāki par parastām kotletēm

Pagatavošana:

Mazurikiem mums vajag maltu tītara gaļu. Bet, ja tās nav, var iztikt ar vistas gaļu. Galvenais, lai gaļa būtu maiga un mīksta. Lai to izdarītu, mēs ļoti iesakām gaļu divreiz izmalt gaļas mašīnā. Gaļa ir diezgan diētiska, tāpēc sajauksim to ar citām sastāvdaļām.

Maltajai gaļai pievieno 2 olas, izkausētu sviestu, pienu, sāli, piparus un citas garšvielas. Oriģinālajā receptē sīpolu un ķiploku nav, bet ar tiem garša būs pilnīgāka.

No otras puses, to klātbūtne ēdienā nav obligāta. Pievienojiet vēl vienu karoti piena un pa virsu uzrīvējiet savu iecienīto cieto sieru. Ar siera klātbūtni mazuriki kļūs blīvāki.

Lasi arī: Ne tikai matu žāvēšanai: 10 veidi, kā izmantot fēnu sadzīvē

Aukstā ūdenī samitrina rokas un no sajauktās maltās gaļas veidojam desiņas. Vizuāli tām nevajadzētu būt pārāk lielām.

Izklāj tos uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju. Un tad ieliekam mazurikus apmēram pusstundu pastāvēt ledusskapī.

Uzkarsē pannu un ielej tajā augu eļļu. Mazurikus apcep līdz daļējai gatavības pakāpei. Atdzesētus gaļas izstrādājumus apviļā rīvmaizē un liek karstā pannā ar sviestu. Cep uz vidējas uguns līdz mazuriki ir zeltaini brūnai.

Karstos mazurikus ieteicams izklāt uz papīra dvieļiem vai salvetēm, lai liekā eļļa ātri uzsūkstos. Tos var pasniegt vēl siltus, lai gan daudziem garšo atdzesēti mazuriki. Tajos nav daudz tauku, jo vista vai tītars ir diezgan diētiska gaļa, varētu pat teikt, ka liesa.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment