Ne tikai matu žāvēšanai: 10 veidi, kā izmantot fēnu sadzīvē

Ikviens zina par matu žāvētāja galveno mērķi – matu žāvēšanu un ieveidošanu. Bet kā ar tā papildu funkcijām? Izrādās, ka ierīce var būt lielisks palīgs ikdienā. Pastāstīsim par populārākajiem un noderīgākajiem veidiem, kā izmantot matu žāvētāju sadzīvē.

  1. Pastiprina līmes un skoča efektu

Ja nepieciešams salīmēt saplīsušos traukus vai stingri nostiprināt kādu detaļu, izmantojiet matu žāvētāja palīdzību. Viss, kas jums jādara, ir jāsilda virsma ar karstu gaisu pēc līmes uzklāšanas. Pateicoties tam, salīmētās daļiņas sastings daudz ātrāk.

Tas pats darbojas arī abpusējas lentes gadījumā. Ja sasildīsiet līmes punktus ar karstu gaisu, skočs turēsies daudz spēcīgāk.

  1. Palīdz noņemt plāksteri

Medicīniskais plāksteris ir tas, kas ir katrā pirmās palīdzības komplektā. Mēs to izmantojam, lai aizsargātu ādu no griezumiem, ādas skrāpējumiem un citām traumām. Bet ir viena problēma – pēc brūces sadzīšanas to ir ļoti grūti noņemt, lai nesavainotu sevi un netraumētu ādu. Turklāt no šāda plākstera bieži paliek pēdas.

Parastais matu žāvētājs un augu eļļa palīdzēs izvairīties no sāpēm. Vispirms eļļā jāsamitrina vates spilventiņš un ar to jānoslauka plākstera vieta (tādā veidā var noņemt lipīgos gabaliņus), un pēc tam uz plākstera uzpūš siltu gaisu no fēna. Tas mīkstinās plāksteri, un jūs to varat viegli noņemt.

  1. Noņem vaska pēdas

Ja jums patīk aizdegt sveces, lai radītu romantisku atmosfēru, tad, iespējams, esat pazīstami ar vaska problēmu uz mēbeļu virsmas. Vasks paliek ne tikai uz svečturiem, bet arī uz galda, un, mēģinot to likvidēt, tas parasti “izplatās” vēl vairāk. Lai noņemtu vaska pēdas, sasildiet notraipīto virsmu ar siltu gaisu no matu žāvētāja un pēc tam noņemiet atlikumus ar tīru mikrošķiedras drānu.

Starp citu, to pašu triku var izdarīt ar svītrām no krāsainiem vaska krītiņiem – tās arī ir daudz vieglāk noslaucīt pēc virsmas apstrādes ar fēnu.

Lasi arī: Kā izvēlēties labāko gada laiku, lai dotos uz kūrotu. Špikeris ceļotājiem katram gada mēnesim

  1. Notīra ūdens pēdas uz koka mēbelēm

Visbiežāk ūdens traipi parādās uz koka galdiem, uz kuriem liekam krūzes un glāzes. Protams, jūs varat mēģināt tos noslaucīt ar parastu lupatu, bet matu žāvētājs būs efektīvāks veids. Uzlieciet uz tā šauru uzgali, lai gaisa plūsma būtu vērsta uz netīro vietu, un ieslēdziet aukstās pūšanas režīmu. Turot fēnu 20 centimetru attālumā no baltiem plankumiem, lēnām pārvietojiet to pa visu virsmu (svarīgi ir izvairīties no spēcīgas koka uzkarsēšanas). Pēc dažām minūtēm šīs ūdens pēdas pazudīs. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēbelēm ir nedaudz jāatdziest, pirms novietojat uz tās virsmas kādus priekšmetus.

  1. Noņem uzlīmes un etiķetes

Cik bieži jūs no veikala nesat mājās preces, un tad nevarat atbrīvoties no uzlīmēm un cenu zīmēm? Ja tie atrodas uz kastes, tas nav tik slikti, bet, ja tie atrodas uz paša izstrādājuma, situācija ir nepatīkama, jo tas ievērojami sabojā izskatu.

Lasi arī: Vecmāmiņa ieteica berzēt kurpju iekšpusi ar vaska sveci, bet es zinu mūsdienīgu veidu, kā izvairīties no tulznām

Lai ātri atrisinātu šo problēmu, iesakām izmantot fēnu. Ieslēdziet ierīci un pavērsiet to pret etiķeti. Pēc 30 sekundēm uzlīme kļūs mīkstāka no karstā gaisa un to var viegli noņemt no jebkuras virsmas: plastmasas, metāla, koka, keramikas u.c. Starp citu, jūs varat noņemt bērnu uzlīmes no mēbelēm, tāpat uzlīmes no spoguļiem vai brillēm.

  1. Paplašina šaurus apavus

Šis ir ļoti populārs paņēmiens. Tātad, ja esat tik ļoti iemīlējuši kurpes, ka piekritāt nopirkt nepareiza izmēra pāri, rīkojieties šādi. Kājās uzvelc nedaudz mitras biezas zeķes un pēc tam apavus, kas jāizstiepj. Ieslēdziet fēnu uz dažām minūtēm, vēršot silto gaisu uz apaviem, un, kad tie ir silti, staigājiet tajos, līdz tie atdziest. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šī metode darbojas tikai ar ādas apaviem – zamšādas, eko-ādas, tekstilizstrādājumu un citu materiālu gadījumā šī metode nedarbosies.

  1. Gludina apģērbu

Vai steidzami jāsaved kārtībā drēbes, bet vecais gludeklis ir saplīsis? Nekādu problēmu. Galvenais, lai šajā laikā pie rokas būtu fēns. Izsmidziniet apģērbu ar ūdeni no smidzināšanas pudeles, pēc tam apstrādājiet audumu, kamēr tas ir mitrs, ar karstu gaisu. Šī metode ir piemērota nelielu kroku izlīdzināšanai. Bet drēbju gludināšana ar fēnu pēc mazgāšanas nedarbosies – šeit jums ir nepieciešams tikai parastais vai tvaika gludeklis.

  1. Notīra klaviatūru

Klaviatūra ir neatņemama klēpjdatora sastāvdaļa, un, ja tā nestrādās, jums būs jātērē daudz naudas un finanšu līdzekļu, lai to salabotu. Tāpēc ļoti svarīgi ievērot elementāru datora higiēnu: neēst un nedzert virs tastatūras, lai starp taustiņiem nenokļūtu drupatas un pilieni no tējas, kā arī laicīgi to notīrīt.

Tīrīšanai ir piemērots parasts matu žāvētājs. Tas viegli un ātri noņem uz klaviatūras uzkritušos putekļus, drupatas un matiņus, tikai jāuzliek šaurs uzgalis, lai gaisa plūsma tiktu novirzīta uz konkrētu vietu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka jūs varat ieslēgt tikai auksto režīmu – karstais gaiss ātri sasilda taustiņus, kas var izraisīt to darbības problēmas.

  1. Izžāvē burciņas un plastmasas traukus

Dažreiz nav laika gaidīt, kamēr izmazgātās burkas un trauki graudaugiem, tējai, cukuram dabiski izžūst. Šajā gadījumā jūs varat paātrināt procesu ar matu žāvētāju. Vienkārši uzpūtiet uz traukiem dažas minūtes ar karstu gaisu, un tas arī viss – varat to izmantot paredzētajam mērķim. Lielisks veids, kā izvairīties no lipīgiem kunkuļiem, kas bieži veidojas, ja iebērt sāli vai cukuru slikti izžāvētā traukā.

  1. Noņem vecās tapetes

Jaunu tapešu līmēšana ir puse no grūtībām, bet veco tapešu noņemšana no sienām ir pamatīgas galvassāpes. Par laimi, ir lieliska izeja no situācijas, kas paredzēta, lai atvieglotu vienu no remonta posmiem. Sienu nepieciešams apslacīt ar ūdeni no smidzināšanas pudeles, uzsildīt tapetes ar karstu gaisu no fēna un pēc tam ātri noņemt ar lāpstiņu. Starp citu, fēnu var izmantot arī, lai paātrinātu žūšanas procesu, krāsojot vai špaktelējot virsmu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment