Augu spēks. Labākie telpaugi, ko izvietot vannas istabā – tie attīra gaisu un mazina pelējuma veidošanos

Augu eksperts ir atklājis, kādus telpaugus vislabāk iegādāties vannas istabai bez logiem.

Telpā, kurā nav saules gaismas, telpaugi var sniegt daudz priekšrocību, sākot ar gaisa attīrīšanu, beidzot ar pelējuma apkarošanu.

Augu eksperts, kas TikTok zināms ar segvārdu @Rootgrowings, dalījās informācijā, kuri augi vislabāk piemēroti vannas istabai.

Viņš deva ieteikumu to vannas istabu īpašniekiem, kurās nav logu vai jebkāda veida dabiskās gaismas. Ir trīs telpaugi, kurus varat novietot šajās telpās, un tie sniegs lielu labumu.

Sansevjēra jeb līdakaste

Šis augs lieliski izdzīvo vājā apgaismojumā. Tas ne tikai piešķir gaumīgu izskatu telpai, bet arī dara brīnumus, izvadot toksīnus no gaisa.

Līdakaste ir arī lielisks augs, ja esat iesācējs dārzkopībā kopumā, jo īpaši ziemā to vajag laistīt tikai reizi divās nedēļās.

Šiem augiem ir arī grūti izturēt aukstu vidi, tāpēc mitrums vannas istabā tiem ir ideāli piemērots.

Hlorofīts jeb zirnekļaugs

Augu eksperts norāda, ka šis augs ļoti labi pielāgojas un labi aug dažādos apstākļos, pat vannas istabās bez dabiskās gaismas. Turklāt tie ir pazīstami ar to, ka attīra gaisu, filtrējot piesārņotājus.

Lasi vēl: Kā bez piepūles un saudzīgi notīrīt teflona un keramikas pannas

Parasti zirnekļaugi labprātāk aug ēnā, tāpēc tie ir ideāli piemēroti vannas istabai bez logiem.

Zirnekļaugi mīl siltu mitrumu, un tie patiesībā var darboties kā dabisks gaisa mitrinātājs, kas palīdz cīnīties ar pelējumu.

Dracaena jeb Laimīgais bambuss

Augu eksperts saka: “Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ir laimīgais bambuss, kas var augt, ja to audzē traukos, kas piepildīti ar ūdeni.”

Tāpēc tas ir labi piemērots mitrai videi, kas parasti ir sastopama vannas istabās.

Tāpat kā zirnekļaugs, arī bambuss ir vēl viens gaisa attīrīšanas augs, turklāt to ir ļoti viegli audzēt, un dažās kultūrās tos uzskata par veiksmes talismanu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment