Autovadītāja apliecības varētu tikt atņemtas simtiem autovadītāju! Šobrīd tiek apspriests un izvērtēts šis jautājums

 

Autovadītājiem var tikt piemēroti bargi sodi atkarībā no pārkāpuma smaguma un valsts tiesību aktiem. Dažās valstīs un jurisdikcijās par noteiktiem pārkāpumiem var tikt piemēroti smagi sodi, piemēram, lieli naudas sodi, punktu vai tiesību zaudēšana, vai pat brīvības atņemšana.

 

Pieminētie pārkāpumi, piemēram, braukšana reibumā, ātruma pārsniegšana, negadījumu izraisīšana ar traģiskām sekām vai transportlīdzekļa nepareiza izmantošana, var radīt nopietnas sekas gan no likumdošanas, gan drošības viedokļa autovadītājam.

 

Lai novērstu soda piemērošanu un tādas sekas kā soda naudas maksāšana, ir svarīgi ievērot ceļu satiksmes noteikumus un būt uzmanīgiem un atbildīgiem ceļā.

 

Kādiem bargiem sodiem drīz jāgatavojas Latvijas šoferiem?

Kotletes “Putna piens”: ja es gatavoju vistas kotletes, tad tikai šādā veidā

Iniciatīvas mērķis ir cīnīties pret ātruma pārkāpumiem, kas ne tikai rada draudus pārkāpēja dzīvībai, bet arī apdraud sabiedrības kopējo veselību un drošību.

 

Krēķis norāda, ka šā gada martā tika atklāts satraucoši video materiāls, kas publiskots sabiedrībai. Tajā redzams, kā vieglās automašīnas vadītājs Tīnūžos brauc ar ātrumu, kas pārsniedz 200 kilometrus stundā, kur likumdošana paredz tikai 50 kilometrus stundā.

 

Šādi pārkāpumi rada būtisku risku citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tostarp ģimenēm un bērniem.

Krēķis uzskata, ka daudziem braucējiem trūkst atbildības sajūta, kas noved pie Latvijas vienas no sliktākajām rādītājiem ceļu satiksmes negadījumu skaita ziņā.

Lasi vēl: Maijā ātri iegādājos daudz iepakojumus sodas; pietiek divām dienām – es apstrādāju krūmus, ziedus un dobes ar sodu

“Pilsēta cilvēkiem” piedāvā normatīvu grozījumus, kas paredz brīvības atņemšanu uz noteiktu laiku, sākot no 15 dienām līdz pat gadam, par ievērojamu ātruma pārsniegšanu.

 

Iniciatīva ietver arī iespēju piemērot probācijas uzraudzību, sabiedriskos darbus vai naudas sodu, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscēt transportlīdzekli vai piedzenot tā vērtību vai to atņemot.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Soda lielums būtu atkarīgs no pārkāpuma nopietnības un vai vadītājam ir bijuši līdzīgi pārkāpumi agrāk.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment