Izvēle un uzglabāšanas noslēpums
Lielveikalu plauktos avokado atrodas nenogatavojies. Nepilnīgi nogatavojušies augļi ir spilgti zaļā krāsā. Labāk izvēlēties augli, kam ir tumša miza, bet bez iespiedumiem.
Lasi vēl: Lētākais un efektīvākais veids: kā noņemt pelējuma smaku vannas istabā
Aplūkojiet kātiņu. Tas vispirms jānoņem. Ja kātiņš ir zaļš ar dzeltenu nokrāsu, auglis ir nogatavojies. Ja kātiņš ir brūns, tas nav nogatavojies.
Ja nopirktie augļi nav nogatavojušies, atstājiet tos uz dažām dienām istabas temperatūrā. Labāk to likt kopā ar āboliem.
Lai saglabātu sagriezta avokado krāsu, lieciet to kopā ar sagrieztiem sīpoliem. Ja uz augļa uzpilināsiet laima vai citrona sulu, tas saglabās apetīti rosinošu izskatu. Ja augli atstāj uz vēlāku laiku, kauliņu neizņem.
Tevi noteikti interesēs
- Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs paziņo, kad Latvijā martā sagaidīsim pat +17 grādusby Sandra Ločmele
- Uz ”Oskara” ceremoniju kāds aktieris bija ieradies uzvilcis melnu cimdu – iemesls daudz dziļāksby Sandra Ločmele
- Numerologs Kristaps Baņķis ielūkojies Ukrainas prezidenta Zelenska “zvaigžņu kartē”: diemžēl tuvākajos mēnešos gaidāmas lielas pārmaiņasby Laura Blūma