Lētākais un efektīvākais veids: kā noņemt pelējuma smaku vannas istabā

Mēs jums pastāstīsim, ko darīt, ja vannas istabā ir mitruma un pelējuma smaka.

Pelējuma un mitruma smaka ir nepatīkama problēma, ar kuru saskaras daudzas saimnieces. Īpaši bieži šāds aromāts ir atrodams vannas istabā. No tā ir nepieciešams atbrīvoties ne tikai tāpēc, ka smaka ir patiešām nepatīkama, bet arī tāpēc, ka tā ir tikai bīstama patogēna sekas.

Kā noņemt pelējuma smaku vannas istabā – iespējas

Ja vannas istabā sastopat pelējuma smaku, tad jums ir vai nu slikta ventilācijas sistēma, vai arī nepietiekama telpas apkure. Zemas temperatūras un sliktas gaisa cirkulācijas dēļ mazā telpā, piemēram, vannas istabā, nav iespējams nodrošināt labu vēdināšanu, tādēļ arī rodas nepatīkama smaka.

Ir vairāki veidi, kā novērst mitruma smaku vannas istabā:

Hlora šķīdums – noslaukiet visas vannas istabas virsmas ar šo līdzekli.

Soda – ielejiet to notekcaurulē, pagaidiet 1-2 stundas, noskalojiet ar ūdeni.

Lasi vēl: Kā rudenī apgriezt upenes, lai nākamajā gadā tās nestu bagātus augļus

Turklāt vannas istabā var ievietot īpašus aromatizētājus – maisiņus un traukus ar aromatizētu šķidrumu, lai telpu piepildītu patīkams aromāts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Ko vēl darīt, lai likvidētu pelējuma smaku

Ja jau esat sapratuši, kā vannas istabā smaržo pēc pelējuma, iztīrījāt vannu un izlietni, visu izmazgājāt, bet nepatīkamais aromāts joprojām nepazūd, tad ir laiks ķerties pie ventilācijas un apkures.

Eksperti iesaka rūpīgi iztīrīt ventilācijas atveri no putekļiem, zirnekļiem un netīrumiem, kā arī ievietot nelielu ventilatoru, lai gaisa cirkulācija būtu aktīvāka. Tāpat nav lieki nodrošināt pietiekamu vannas istabas apsildi – piemēram, uzstādīt dvieļu žāvētāju, kas darbojas no elektrības.

Neaizmirstiet atstāt durvis vaļā ikreiz, kad vannojaties vai ejat dušā, lai telpa tiktu dabiski vēdināta. Ņemiet līdzi slapjus dvieļus, žāvējiet tos uz dvieļu turētāja vai citur dzīvoklī, kā arī neatstājiet vannas istabā slapjas lupatas un sūkļus, lai tie nekļūtu par baktēriju nesējiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment