Kā rudenī apgriezt upenes, lai nākamajā gadā tās nestu bagātus augļus

Ļoti svarīgi ir rudenī apgriezt upenes – tas atjaunos krūmu un veicinās labāku augļu veidošanos.

Pēc šīs procedūras augam jābūt labi izgaismotam saulē. Ja krūms paliks sabiezējis, tajā parādīsies kaitēkļi.

Kā pareizi apgriezt upenes rudenī

Tiklīdz upeņu zari ir nometuši lapas, var nekavējoties ķerties pie darba. Kad tieši pienāks šis laiks – atkarīgs no klimatiskajiem un laikapstākļiem konkrētajā apvidū. Mēs piedāvājam soli pa solim izstrādātu plānu upeņu apgriešanai rudenī iesācējiem.

Lasi vēl: Ārsti ir nosaukuši labākās ogas, kas pazemina cukura līmeni diabēta gadījumā

Lasi vēl: Profesors nosauc galveno gudra cilvēka pazīmi

Apgriešanai būs nepieciešamas labi uzasinātas dzīvžogu šķēres un dārza šķēres. Pirmais rīks ir nepieciešams zariem, kuru diametrs ir lielāks par 1,5 cm, otrais – plānāku zaru noņemšanai.

Vispirms noņemiet vecos zarus, kas vairs nenes augļus. Tos var viegli atpazīt pēc brūnās krāsas un ķērpjiem, kas iesakņojušies uz virsmas. Vienlaikus izgrieziet slimos, sausos, salauztos vai kukaiņu bojātos dzinumus.

Ja krūmu zari atrodas tieši uz zemes, tos var vai nu izgriezt, vai pie pamatnes apbērt ar augsni un dot iespēju iesakņoties. Jaunajā sezonā iesakņotie zari tiek atdalīti no mātes krūma, un tie pārvēršas par patstāvīgu augu.

Lai izretinātu krūma vidējo daļu, jānovāc visi uz iekšu augošie mezgli, dubultzari un visi dzinumi, kas traucē citiem un konkurē savā starpā vai bojā citus, kā arī īsie dzinumi pie saknēm.

Pēdējā lieta, kas jādara, ir saīsināt visus viengadīgos dzinumus par aptuveni 5-7 cm.

Arī interesanti: Noderīgi padomi atmiņas uzlabošanai

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment