Bagātā Latvija: airBaltic un Lattelecom vadītāji pelna krietni vairāk nekā viņu kolēģi ārzemēs

Nacionālās aviokompānijas airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss un Lattelecom vadītājs Juris Gulbis pērn saņēmuši lielāku atalgojumu nekā viņu ārzemju kolēģi, vēsta portāls lsm.lv atsaucoties uz LTV raidījums de facto.

LTV norāda, ka Gausa viena miljona eiro atalgojums pērn bija lielāks nekā Somijas aviokompānijas Finnair vadītāja nopelnītais. Proti, Peka Vauramo nopelnīja 866 000 eiro. Arī Nīderlandes KLM vadītājs nopelnīja 855 00 eiro.

 KLM un Finnair ir uzņēmumi, kurus var saukt par pasaules līderiem šajā tirgū. KLM pērn pārvadāja 10 reizes lielāku pasažieru skaitu nekā “airBaltic”, bet “Finnair” – teju četras reizes vairāk.

Nedz Gauss, nedz Satiksmes ministrs nekomentē šo informāciju, jo “airBaltic” algas un prēmijas apstiprina uzņēmuma padome.

Padomes priekšsēdētājs Nikolajs Bulmanis interviju kameras priekšā atteica. Telefoniski viņš centās skaidrot, kā veidojas Gausa alga! Noprotams, ka 500 000 eiro ir pamat alga – pārējais prēmijas! Sīkāk Bulmanis atteicās komentēt, atsaucoties uz konfedencialitātes līgumu!

Krietna alga tie kizmaksāta arī valstij piederošajā “Lattelecom”. Pērn tā vadītājs Juris Gulbis saņēmis 313 242 eiro. “de facto” atzīmē, ka Gulbja atalgojums bija trīs reizes augstāks nekā vidēji saņem telekomunikāciju uzņēmumu vadītāji Baltijas valstīs. Interesanti, ka  summa ir arī pusotru reizi lielāks nekā “Lattelecom” otrā īpašnieka “Telia Sonera” vadītājas Mērijas Ērlingas atalgojums – viņa 2016. gadā nopelnīja 193 105 eiro.

“Lattelecom” padome Gulbja algu atteicās komentēt.

 

Lai noskatītos visu sižetu, šķir otru lapu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment