Tālāk sagriež desu. Gabaliņiem jābūt izmērā ziņā tādiem pašiem kā gurķiem un redīsiem.
Šādā veidā sagriezt kartupeli būs grūtāk, bet pacenties, lai gabali būtu nelieli kā ar pārējiem produktiem. Tad sagriez olu.
Lasi arī: Slepenā sastāvdaļa, kas padarīs auksto gaļu vienkārši satriecošu
Smalki sagriez lokus un citus zaļumus, bez kuriem aukstā zupa nevar sanākt tik garšīgi (dilles, pētersīļi u.c.). Visas sastāvdaļas sajauc dziļā katlā, pievieno sāli un piparus.
Pielej kefīru un samaisi. Tad pievieno krējumu un atkal samaisi. Un beigās pielej atdzesētu vārītu ūdeni, vēlreiz samaisi un ļauj stundu nostāvēties. Labi apetīti!
Sastāvdaļas:
200 g desas
8-10 redīsi
2-3 svaigi gurķi
Daži vārīti kartupeļi
5 vārītas olas
200 ml skāba krējuma
1 tējk sāls
1 l kefīra
0,5 l vārīta ūdens
Šķipsniņa piparu
Loki un zaļumi
Tevi noteikti interesēs
- Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskākiby Rinalds Zembergs
- Šo gaļas recepti es iemācījos laukos no vectēva – ārkārtīgi gardi un vienkāršiby Rinalds Bergmanis
- Nākamā ziema būs aukstāka nekā pērn un vislielākie sals solās janvārī un februārī: zināms cik grāduby Sandra Vīgante