“Baltā galdauta svētkos” aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs

“Baltā galdauta svētkos” – Piektdien, 4. maijā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs gan bērnus, gan pieaugušos aicina plkst. 12.00 un 14.00 uz ekskursiju “Latvija – skaistā, īpašā, daudzveidīgā – kā ceļoja pa Latviju 1930. gados”, bet no plkst. 10.30 – 15.30 radošajā darbnīcā „Mana un tava – mūsu Latvija. Apsveikumi un vēlējumi Latvijai” ikvienam būs iespēja veidot apsveikumu gaviļniecei – Latvijai.

“Baltā galdauta svētku” programmas apmeklētājiem – īpaši draudzīgā ieejas maksa.

Ekskursija “Latvija – skaistā, īpašā, daudzveidīgā – kā ceļoja pa Latviju 1930. gados”, uz kuru interesenti tiks aicināti plkst. 12.00 un 14.00, sniegs ieskatu teju 90 gadus senos notikumos, kad jaunās Latvijas valsts vadītāji attīstīja īpašu stratēģiju ar moto “Apceļo dzimto zemi!”, lai Latvijas apceļošana, tās dabas, kultūras, vēstures īpašo vērtību iepazīšana un apzināšana, kļūtu par iecienītu ļaužu nodarbi. Ekskursijas gaitā, aplūkojot unikālas kultūrvēsturiskas liecības par to, kā un kur ceļoja pa Latviju, uzzinot lieliskus stāstus un faktus par tūrisma norisēm Rīgā un visā Latvijā 20. gadsimta pirmajā pusē, kā arī par Latvijas iedzīvotāju dzīvesveidu, darba un atpūtas iespējām, īpaši akcentējot vēstures posmu – 1930. gadus, ikviens gūs ne tikai jaunas zināšanas, bet, iespējams, arī jaunas idejas jau šīs vasaras ceļojumiem pa Latviju. Arī šodien daudzu cilvēku lielā kaislība un vērtīga aizrautība ir ceļošana, pasaules izzināšana. Iepazīstot brīnišķīgo zemi – Latviju, tajā ceļotājs visos laika nogriežņos ir atradis, atrod un atradīs sajūsmas, atklāsmes, lepnuma prieka emocijas atkal un atkal. Pulcēšanās uz ekskursiju – muzeja vestibilā.

Radošajā darbnīcā „Mana un tava – mūsu Latvija. Apsveikumi un vēlējumi Latvijai”, kas darbosies no 10:00 līdz 15:30, ikviens, kā mākslinieks zīmējot, veidojot un pat būvējot, aicināts sveikt Latvijas valsti, zemi, tās ļaudis, kā arī izteikt savas emocijas, vēlējumus.

“Meklējiet savos ceļojumos skaisto Latviju, strādājošo un radošo Latviju, latvju sētu, latvju darbu, latvju sirdi, tikumu un tautu!”, 1930. gados aicināja vēsturiska, izcila personība Kārlis Vanags, viens no Latvijas tūrisma attīstības pamatlicējiem.

Jāpiebilst, ka muzejā apskatāma arī izstāde “Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs.”. Tā ir izstāde, kurā tikšķ, dimd, skan, dzied dažādu gadsimtu laikrāži, radot maģisku nepārtrauktā laika ritējuma mūziku – muzeja pulksteņu kolekcijas krāšņa parāde.

“Baltā galdauta svētku” programmas apmeklētājiem – īpašā svētku ieejas maksa: pieaugušajiem EUR 2,50; pensionāriem un studentiem EUR 1,50, skolēniem EUR 0,50, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas.

Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676, www.rigamuz.lv; Facebook: https://www.facebook.com/Rīgas-vēstures-un-kuģniecības-muzejs-Museum-of-Riga-History-and-Navigation ; Draugiem.lv: https://www.draugiem.lv/Rigas-muzejs/; Twitter: https://twitter.com/riga_muz

Pievienotajā attēlā: Plakāts “Apceļo skaisto Latviju!” no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma,1930. gadi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment