BaltCap iegādājas Rahva Raamat, lielāko grāmatu mazumtirgotāju un vairumtirgotāju Igaunijā

BaltCap Private Equity Fund III (BPEF III) ir parakstījis līgumu par Igaunijas lielākā integrētā grāmatu mazumtirdzniecības, izdevniecības un izplatīšanas uzņēmuma Rahva Raamat iegādi, lai turpinātu tā izaugsmi visā Baltijā.

Rahva Raamat produktu un pakalpojumu straujā digitalizācija ļaus lasītājiem piedāvāt vēl daudzveidīgāku un pieejamāku grāmatu izvēli. Darījums tiks pabeigts tuvāko mēnešu laikā pēc Igaunijas Konkurences padomes apstiprinājuma.

Rahva Raamat iegāde papildina šī gada septembrī veikto Lietuvas vadošās izdevniecības Alma Littera un grāmatnīcu tīkla Pegasas iegādi. Darījuma mērķis ir izveidot vadošo Baltijas mēroga izdevniecību un grāmatnīcu ķēdi, kas koncentrējas uz digitālo produktu piedāvājumu un jauniem grāmatu formātiem.

Uzņēmumam Rahva Raamat ir daudzveidīgs piedāvājums ar pievienoto vērtību – tam ir plaša tiešsaistes grāmatnīca un 12 veikali astoņās Igaunijas pilsētās, no kuriem 3 ir koncepta veikali ar kafejnīcām. Rahva Raamat vadošais veikals Igaunijas galvaspilsētā Tallinā nesen saņēma Gada grāmatnīcas titulu pasaulslavenajā Londonas grāmatu gadatirgū. Rahva Raamat apgādā arī 250 mazumtirdzniecības veikalus visā Igaunijā, tostarp tādus tirgus līderus kā Coop, Rimi, Prisma, Maxima un Selver.

Dagnis Dreimanis, BaltCap vadošais partneris, uzsver, ka Rahva Raamat ir veiksmīgs daudzkanālu grāmatu tirdzniecības uzņēmums Igaunijā. “Rahva Raamat stiprās puses ir fokusētā pieeja klientiem un vadošā loma IT un digitālo risinājumu jomā. Uzņēmums Jau 2005.gadā izveidoja savu pirmo internetveikalu Igaunijā, savukārt 2015.gadā radīja pirmo šāda veida lietotni šajā segmentā. BaltCap ir svarīgi sniegt arī savu ieguldījumu uzņēmuma mērķa sasniegšanā – panākt, lai cilvēki vairāk lasītu un tādējādi bagātinātu savu pasaules redzējumu.”

“Mēs grāmatu mazumtirdzniecībā un izdevējdarbībā saskatām lielu izaugsmes potenciālu. BaltCap ilggadējā pieredze, attīstot uzņēmumus Baltijā, un mūsu plašais starptautiskais tīkls rada stabilu platformu lieliem plāniem kopā ar Rahva Raamat un Lietuvas vadošo izdevniecību Alma Littera Group,” saka D. Dreimanis.

Viljars Ots, Rahva Raamat valdes loceklis, atklāj, ka 2004.gadā, kad pašreizējie īpašnieki iegādājās uzņēmumu, viņu vīzija bija attīstīt Rahva Raamat par labāko grāmatnīcu Eiropā, un tagad tas ir sasniegts. “Mēs esam gandarīti, ka mūsu izveidotais biznesa koncepts ir pievilcīgs, un jaunie īpašnieki saskata milzīgu potenciālu uzņēmuma internacionalizācijā. Tas nebūtu iespējams tikai pašu spēkiem. Tāpēc ir pienācis laiks sākt jaunu, vērienīgu nodaļu Rahva Raamat izaugsmes stāstā, un mēs esam pagodināti nodot tālāk stafeti BaltCap. Esmu ļoti pateicīgs visiem mūsu darbiniekiem, kuri gadu gaitā ir bijuši uzticīgi Rahva Raamat zīmolam un vērtībām un palīdzējuši mums attīstīt to par labāko grāmatnīcu Eiropā,” piebilst V. Ots.

Par BaltCap Private Equity Fund III

BaltCap Private Equity Fund III (BPEF III) iegulda līdzekļus inovatīvos uzņēmumos Baltijas un Ziemeļvalstīs, vadoties pēc stratēģijas “iegādājies un attīsti” (“buy and build”). BPEF III tika izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB), Ziemeļvalstu Vides finanšu korporāciju (NEFCO), LHV pensiju fondiem, SEB pensiju fondiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, eQ Asset Management, kā arī privātiem ģimenes fondiem. EIF ir ieguldījis līdzekļus, izmantojot Baltijas Inovāciju fondu 2 (BIF 2, iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Igaunijai, Latvijai, Lietuvai un EIF), un EIF ieguldījums BPEF III saņem finansiālu atbalstu arī no Eiropas Savienības, ko sniedz Eiropas Stratēģisko investīciju fonds (EFSI), kas izveidots saskaņā ar Investīciju plānu Eiropai. EFSI mērķis ir palīdzēt atbalstīt ienesīgu ieguldījumu finansēšanu un īstenošanu Eiropas Savienībā un sniegt plašāku piekļuvi finansējumam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment