Beidzot es sapratu, kāpēc cilvēki apmeklē lietotu apģērbu veikalus, lai iegādātos citu cilvēku lupatas

Lietotu apģērbu veikalu koncepts pēdējos gados ir kļuvis ne vien ļoti populārs, bet arī modīgs – īpaši jaunās paaudzes vidū! Iemesli tam ir daudzi – daudzi novērtē, ka viņu apģērbs būs unikāls, un būs maza iespēja, ka kas līdzīgs būs mugurā vēl trīs citiem paziņām.

 

Bet tam ir arī sociālas atbildības saknes – jaunā paaudze daudz vērīgāk skatās uz klimata pārmaiņu jautājumu un uzskata, ka nav vajadzīgs izmest milzīgu naudu jaunu apģērbu iegādē, lai atbalstītu industriju, kas ir viena no lielākajiem dabisko resursu patērētājiem (modes industrijā ir viens no lielākajiem CO2 izmešu veidotājiem)!

Publicējam Krievijas blogeres ierakstu, kur viņa publicē savs pārdomas un atskaiti par lietota apģērba apmeklējumu!

 

 

Beidzot es sapratu, kāpēc cilvēki apmeklē lietotu preču veikalus, lai iegādātos citu cilvēku lupatas. Parādu, ko un par cik nopirku!

Es nekad nebiju iepirkusies lietoto apģērbu veikalā. Šodien es ziņkārības pēc nolēmu apskatīties. Mani ieinteresēja paziņojums par atlaidēm. Nedēļas nogalē atlaide nav. Bet no pirmdienas atlaide palielinās un līdz piektdienai tā sasniedz 90%. Sestdienās parasti ir pievedums, un šodien ir kā reiz sestdiena. Es nolēmu apskatīties.

 

Esmu ievērojami notievējusi un man nepieciešams papildināt garderobi. Autores foto.

 

Ideja bija paskatīties, pafilmēt. Vēlējos saprast, ko cilvēki tādu īpašu atrod šajos lietoto preču veikalos. Šķiet taču, ka drēbes mūsdienās ir pa pilnam un pat ļoti lētas. Kāpēc jāvalkā kāda cita, piedodiet, netīrās lupatas? Kādas pērles cilvēki tur atrod? Es iedomājos, ka varbūt tas ir līdzīgi senlietu pirkšanai. Viņi staigā pa krāmu tirdziņiem, izskata atkritumu kalnu un pēkšņi: “Lūk! Un šī ir Minu dinastijas porcelāna figūriņa, un tikai par 150 rubļiem. Nomazgāšu un pārdošu par krietni augstāku cenu.” Bet lai tā notiktu, jābūt taču zinātājam!

Nesen es veikalā Mango piemērīju džinsu jauku par 6000 rubļiem (67 eiro). Autores foto.

 

Bet šodien piemērīju par 250 rubļiem (2 eiro un 80 centi). Autores foto.

 

Iegāju lietoto apģērbu veikalā kopā ar vīru un bērnu. Un pirmais, ko pamanījām, bija vecu, nolietotu apavu rinda, kas sakrauta gar palodzi.

Apavi lietoto preču veikalā. Autores foto.

 

Mans vīrs ātri izgāja cauri veikalam un man teica, ka par 200-300 rubļiem viņš var uz izpārdošanām nopirkt jaunu kreklu New Yorker, nevis par tādu pašu naudu pirkt šeit. Viņi devās kopā ar bērnu uz rotaļu laukumu. Bet es nolēmu vēl nedaudz uzkavēties un rezultātā stunda pagāja nemanot.

Sākumā es ieraudzīju dabīgās ādas sandales. Bija skaidrs, ka tās nav lietots, bet tikai mērītas veikalā. Kreisās kājas kurpei siksniņa un sprādze bija pastaipījusies, bet labās kājas kurpei viss bija kārtībā. Es internetā ierakstīju zīmola nosaukumu un redzēju, ka jauni apavi maksā 80 eiro (Stīvs Madens ir slavens amerikāņu apavu dizainers un zīmola Steven Madden dibinātājs). Un šeit apavi maksāja tikai 500 rubļu un turklāt bija mans izmērs.

Pēc ārēja stāvokļa redzams, ka apavi nav nēsāti. Dabīgā āda, amerikāņu zīmols, 6000 rubļu par jaunām (67 eiro). Šeit par 500 rubļiem (6 eiro 60 centi). Autores foto.

 

Piemērot apavus. Autores foto.

 

Paņēmu. Sāku skatīties tālāk. Izrādījās, ka daudzas preces nemaz nav lietotas. Turklāt praktiski jaunas lietas šeit bija daudz labākas nekā tās, kuras varam iegādāties lielveikalos sezonas izpārdošanās.

Tunika 250 rubļu. Autores foto.

 

Šeit var atrast vācu, angļu, amerikāņu zīmolus. Tie ir tādi modeļi, kuri parastos veikalos maksā no 3-6 tūkstošiem un dārgāk, bet šeit var nopirkt par 250-750 rubļiem.

Es pamanīju, ka veikalā nāk gan stilīgi ģērbušies jaunieši, gan labi ģērbtas ģimenes.

 

Velveta žakete 350 rubļu (4 eiro). Autores foto.
Interneta veikalā tādas vērtība ir 6800 rubļu (76 eiro). Autores foto.

 

 

Es dzirdēju divus puišus sarunājamies ar veikala darbinieci un viņa viņiem teica, ka “šajā pievedumā nekā tāda īpaša nav”. Es biju ļoti pārsteigta, jo es redzēju interesantu modeļu pārpilnību, turklāt ideālā stāvoklī. Turklāt es vēl nebiju tikusi līdz biksēm un svārkiem.

Darbinieki izveda un izpakoja jaunus maisiņus ar drēbēm. Es paņēmu kreklu, blūzi un jaku. Es burtiski iemīlējos kreklā un jakā. Šķiet, ka tie ir kā uz manis šūti, audums ir lielisks. Zīmoli ir angļu un itāļu. Krievijā tādus nepārdod.

 

Marco Rocco jaka. Autores foto.

 

Colours of the world krekls 350 rubļu (4 eiro). Autores foto.

 

Piestāv. Autores foto.

 

Blūze 350 rubļu (4 eiro). Autores foto.

 

Par četrām lietām samaksāju 1700 rubļu: sandalēm, kreklu, blūzi un jaku. Es jautāju, vai tā ir taisnība, ka piektdien visām šīm lietām būs 90% atlaide? Kasiere atbildēja apstiprinoši. Tagad es gribu doties tur piektdien, redzēt, kas palicis pāri un saprast – vai tiešām lietas maksās 25-75 rubļus?

Lasi arī: Viesnīcas īpašnieks paziņoja vietnē Booking, ka mēs neieradāmies. Bet Booking jau pazīst šo triku

Es taču visu dzīvi par šādām lietām maksāju vairākus tūkstošus rubļu.

Es jaunajā jakā.

 

 

Lūk video sižets:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment