Beidzot es to protu! Draudzene no Ukrainas man iemācīja gatavot īstu ukraiņu boršču (recepte)

Foto – Pexels

3. Bietes nomazgā, vāra apmēram 30 minūtes (ne ilgāk!), pēc tam tām noņem mizu un tās sasmalcina smalkos salmiņos (var arī rīvēt uz rupjās rīves).

4. Sasmalcina kāpostus smalki – garenos kubiņos.

5. Uzkarsē pannu un ielej tajā saulespuķu eļļu. Karstā eļļā liek pannā bietes un cep, visu laiku maisot. Tad turpat pannā bietēm pievieno tomātu pastu un etiķi, nogriež mazu uguni un visu sautē 5 līdz 7 minūtes.

6. Izņem no pannas un atliek visu malā. Tīrā pannā uzkarsē saulespuķu eļļu un cep sīpolus, pēc brīža pievieno burkānus un arī tos apcep.

7. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Tos liek zupas katlā buljonam, kurā jau ir gaļa. Pievieno sāli un vāra.

Lasi vēl: Šī kombinācija ir vienkārši nepārspējama: fantastiski garšīgi salāti no visvienkāršākajiem kāpostiem

8. Pēc tam tajā pašā katlā pievieno kāpostus un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.

Foto – Pexels

9. Pēc tam pievieno bietes un zupu vāra vēl 10 minūtes uz lēnas uguns.

10. Visbeidzot zupai pievieno sīpolus un burkānus, pievieno lauru lapu un, ja nepieciešams, vēl vairāk sāli un piparus.

11. Izspiež ķiplokus caur ķiploku spiedi un pievieno katlā. Jau pēc brīža nogriež katlam uguni, uzliek vāku un ļauj 20 – 30 minūtes zupai “ievilkties”.

Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment