Beidzot par pandēmiju pastāstīts kaut kas loģisks un saprātīgs

Beidzot kaut kas loģisks, saprātīgs un gudrs attiecībā uz koronavīrusu. Merilendas Universitātes infekciju slimību klīnikas vadītājs Fams Junuss raksta:

1. Mēs dzīvojam ar Covid-19 (koronavīrusu) jau vairākus mēnešus. Nepadarīsim mūsu dzīves pārāk atkarīgas no vīrusa. Mēs iemācīsimies būt laimīgi un sadzīvot ar vīrusa kontrolēto esamību mūsu apkārtējā vidē.

2. Mazgāt rokas un ievērot 2 metru distanci ir labākais veids kā pasargāt sevi no vīrusa!  Ja jūsu mājā nav Covid-19 pacienta, tad nav nepieciešams dezinficēt virsmas savā mājā.

3. Iepirkuma grozi un maisiņi, kā arī bankomāti neizraisa vīrusa pārnešanu. Mazgājiet rokas ar ziepēm un dzīvojiet kā ierasts.

4. Covid-19 netiek pārnēsāts ar pārtiku. Infekcija izplatās ar pilieniem, kas nāk no pacienta mutes, runājot vai klepojot (tieši tāpat kā gripas gadījumā). Nav nekādu pierādījumu tam, ka Covid-19 tiek pārnests, pasūtot ēdienu lielveikalā vai restorānā.

5. Sēdēšana saunā nenogalina Covid-19.

6. Kad atnākat mājās, jums nevajag uzreiz pārģērbties un iet dušā. Tīrība ir svarīga, bet nevajag attīstīt paranoju.

7. Covid-19 vīruss neatrodas gaisā. Tā ir iekšēja infekcija, kas prasa ciešu kontaktu starp cilvēkiem!!! Gaiss ir tīrs un parkos var droši pastaigāties, ievērojot sociālo distanci.

8. Pret Covid-19 pietiek izmantot parastas ziepes, nav nepieciešamas antibakteriālas ziepes. Vīruss nav baktērija.

Lasi arī: Meitene internetā pasūtīja skaistu vakarkleitu, bet saņemtais lika izplest acis

9. Nav iespējams “ienest” Covid-19 vīrusu mājas ar apaviem. Infekcija izplatās ar pilieniem nevis ar apaviem.

10. Nav nepieciešams vilkt cimdus. Vīruss var uzkrāties cimdos un veicināt vīrusa izplatību. Vislabāk mazgāt rokas.

Noslēgumā: pievērsiet uzmanību savai veselībai un aizmirstiet par ziņām un programmām, kas nodara kaitējumu mūsu imūnu sistēmai, sekmējot paniku un stresu. Šādā veidā, neskatoties uz vīru esamību, jūs varat turpināt dzīvot mierīgi un komfortabli.

Un, pats galvenais, palieciet optimistiski. Agrāk vai vēlāk tas beigsies.

Lai visiem laba veselība!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment