Zēns no Indonēzijas “nometa” 190 kg liekā svara un kļuvis par skaistu vīrieti

Aptaukošanās ir viena no aktuālākajām mūsdienu pasaules problēmām. Īpaši ņemot vērā faktu, ka šodien no liekā svara cieš ne tikai pieaugušie vīrieši un sievietes, bet arī bērni.

Spilgta šīs situācijas ilustrācija ir stāsts par zēnu, kuru sauc Arijs Permana.

Šis mazais puika dzīvo vienā no Indonēzijas pilsētām Rietumjavā! Viņš tika uzskatīts par resnāko bērnu uz planētas.

Lasi arī: Sieviete par 2000 dolāriem nopirka norakstītu Boeing lidmašīnu un pārvācās tur dzīvot

Patiešām, viņa svars bija gandrīz 200 kg un izskatījās iespaidīgi pat priekš pieauguša cilvēka, nemaz nerunājot par mazu zēnu.

Par laimi, šodien Arijs ir zaudējusi daudz svara un beidzot izskatās patiešām veselīgs.

Arijs Permana piedzima parastā indonēziešu ģimenē ar vidējiem ienākumiem. Pirmajos dzīves gados viņš neatšķīrās no citiem bērniem.

Izmaiņas, kas ietekmē viņa svaru un izskatu, sākās, kad mazulim bija 2 gadi.

Arijas apetīte ievērojami pieauga, un attiecīgi viņš sāka ātri resnēt. Īsā laikā viņš bija neatpazīstams. Milzīgs vēders, pilni vaigi, tauku krokas visā ķermenī – tā izskatījās Arijs, un svara stāvoklis katru dienu pasliktinājās.

2016. gadā, kad zēnam bija 10 gadu, viņa kļuva patiesi neparasts, jo atzīme uz svariem parādīja prātām neaptvaramu ciparu – 194 kg.

Bērnam bija grūti staigāt, viņš cieta no pastāvīgām sāpēm locītavās, un viņa dzīvība bija apdraudēta tik liela svara dēļ.

Arija nenormāli lielais ķermeņa svars nevarēja nepiesaistīt sabiedrības uzmanību. Zēna fotogrāfijas šad un tad zibēja internetā un citos plašsaziņas līdzekļos.

Daudziem cilvēkiem Arija parādīšanās ir kļuvusi par izsmiekla iemeslu, taču pozitīva loma ir informācijas izplatībai par viņu.

Pateicoties popularitātei, tika atrasti cilvēki, kuri zēnam palīdzēja zaudēt svaru.

 

Kā pasaulē resnākajam bērnam izdevās zaudēt svaru?

Kad Ārijs sāka noresnēt, viņa vecāki sākotnēji tam nepiešķīra nekādu nozīmi. Bet, kad svars turpināja pieaugt, viņi sacēla trauksmi.

Sākumā zēna māte un tēvs domāja, ka viņi paši tiks galā ar situāciju. Viņi mēģināja barot savu dēlu tikai ar veselīgu pārtiku, bet viņam izdevās nomest tikai pāris kilogramus, pēc tam viņš pieņēmās svarā vēl vairāk.

Laika gaitā kļuva skaidrs, ka medicīniska palīdzība ir būtiska. 2018. gadā puisim tika veikta vēdera samazināšanas operācija. Turklāt viņam tika izstrādāta īpaša uztura un vingrojumu programma.

Lasi arī: Meitene internetā pasūtīja skaistu vakarkleitu, bet saņemtais lika izplest acis

Tas viss deva izcilu rezultātu: Arja zaudēja 83 kg! Šodien zēns priecājas, ka viņš beidzot var skriet, lēkt un izklaidēties kā visi bērni.

Turklāt viņš turpina zaudēt svaru un vēlas zaudēt vēl aptuveni 50 kg.

Pēc tam Ārija plāno veikt papildu operāciju, lai noņemtu izstiepto ādu, kas ļaus viņam beidzot iegūt savu sapņu izskatu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment