Bērni ārzemēs, vecīši sitas kā pliki pa nātrēm. Kā izdzīvot?

Ja bērni devušies prom no Latvijas, lai nopelnītu sev un saviem bērniem labāku dzīvi, ko iesākt vecīšiem, kuri palikuši tepat un sitas kā pliki pa nātrēm, mēģinot iztikt ar minimālajām pensijām? VALDIS ZVEJNIEKCIEMĀ

Ja bērni nekādi nevar palīdzēt saviem vecākiem, tad vienīgā iespēja, ko šādos gadījumos vecākiem ļaudīm parasti iesaka mūsu valsts atbildīgās amatpersonas, ir lūgt palīdzību pašvaldības sociālajā dienestā. Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikts, ka krīzes situācijās pašvaldībām jāpiešķir saviem iedzīvotājiem naudas vai mantiskais pabalsts, piemēram, dzīvokļa pabalsts vai pabalsts veselības aprūpei. Jārēķinās ar to, ka pirms šādu pabalstu piešķiršanas katrā konkrētā gadījumā tiks izvērtēta iedzīvotāju materiālo resursu pieejamība pamatvajadzību nodrošināšanai, vispirms atbalstu sniedzot īpaši trūcīgiem ļaudīm.

Labklājības ministrijas speciālisti nepieciešamības gadījumā aicina vērsties savas reģistrētās dzīvesvietas pašvaldības sociālajā dienestā (katram ir tiesības arī uz bezmaksas sociālā darbinieka konsultāciju), lai kritiskā brīdī saņemtu atbalstu un palīdzību.

Lasi arī: 15 nostrādāti gadi Īrijā un atgriešanās mājās: Justīnes tēta stāsts

KONSULTĒJUSI LABKLĀJĪBAS MINISTRIJAS SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS DEPARTAMENTA VECĀKĀ EKSPERTE DACE TRUŠINSKA

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment