Bērniem garšo marinēti gurķīši, un bieži vien, gan ciemos, gan mājās, tā vien rociņas sniedzas pēc marinētajiem kraukšķiem.
Tomēr etiķis der ne visiem bērniem, jo dažreiz tas vēderam pēc tam liek justies neērti. Šo recepti savulaik atklāja kāda bērnudārza pavāre un tā mūsmājās ir tik iecienīta, ka gatavojam to jau gadiem ilgi. Un šie gurķi nemainīgi ir tie, ko bērni viesībās apēd pašus pirmos un paprasa vēl.
Kas būs vajadzīgs:
Marināde
Dilles
Mārrutki
Ķiploki
Melnie pipari
Jāņogu lapas
Lauru lapas
Gurķi
Lasi vēl: Pieredzējuši dārznieki zina – īpaši jāseko baklažānu lapām: ja tās sāk vīt un kļūst dzeltenas, jārīkojas uzreiz
Kā gatavot marinādi (3 litru burkai): 2 ēdamkarotes sāls; 5 ēdamkarotes cukura; 1,5 tējkarotes citronskābes.
Kas vajadzīgs konservēšanai: 1 saišķis diļļu, 1 krustnagliņu lapa, 2 ķiploka daiviņas, 2-3 melnie piparu graudiņi, 2 smiltsērkšķu lapas, 1 lauru lapa.
Pagatavošana:
Lai pagatavotu marinētus gurķīšus, vispirms burciņu cieši piepildiet ar neliela izmēra gurķīšiem. Šis faktors ir svarīgs, jo mazie gurķīši būs kraukšķīgi un garšīgi, turklāt tie labāk marinējas.
Gurķīši ir divreiz jāaplej ar verdošu ūdeni. Pirmoreiz tos jāaplej ar verdošu ūdeni un jāatstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam ūdeni jāizlej. Otrreiz gurķus jāaplej ar jaunu verdošu ūdeni. Jāļauj nostāvēties 10-15 minūtes, pēc tam ūdeni izlejiet katlā un uzvāriet marinādi.
Marinādi uzvāriet līdz vārīšanās temperatūrai, ar to pārlejiet gurķus. Aizskrūvējiet burkas ar vāciņu un jūsu izcilie gurķīši ir gatavi.
Vēl šonakt Latvijas debesīs un citur pasaulē varēs vērot unikālu dabas parādību (+ VIDEO)
Baudiet kopā ar bērniem!