Bērnudārza pavāres Sarmas labākā recepte: kā pagatavot ļoti garšīgas ābolu pankūkas

Foto – ekrānuzņēmums

Lietainās un diemžēl arī vēsās rudens dienas jau ir sākušās, tāpēc ir pienācis laiks pagatavot ābolu pankūkas, kas būs ideāls papildinājums vakara tējai.

Lai arī šādu ēdienu šķietami ir ļoti viegli pagatavot, patiesībā ir daži “knifi”, lai tas izdotos tiešām izcils. Tāds, kādu mēs atceramies vislabākajās atmiņās no bērnudārza ēdieniem. Un šo recepti atklāja neviens cits kā bērnudārza pavāre Sarma. Viņa izstāsta visu soli pa solim, lai jūs visu izdarītu kārtīgi.

Pankūciņas izdodas tik garšīgas, ka vajag uzreiz izcept vairāk, jo garšos visai ģimenei, ne tikai bērniem!

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

Kefīrs – 400 ml
Olas – 2-3 gab.
Milti – 400 grami
Cukurs – 3 ēdamkarotes (bez kaudzītes)
Sāls – šķipsniņa
Cepamais pulveris – 1/2 tējkarote
Āboli – 3 gab.
Augu eļļa – cepšanai

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana (soli pa solim):

1. Ņem bļodiņu, kurā iesit olas, pievieno cukuru, sāli, pielej kefīru, pievieno cepamo pulveri un visu kārtīgi sakuļ. Var izmantot dakšiņu, bet var kult arī ar mikseri. Ja jums mājās nav miksera, tad var iztikt ar dakšiņu.

VIDEO:

2. Pēc tam, kad ieguvāt viendabīgu konsistenci, pieberiet miltus, taču dariet to caur sietiņu, lai miltiem neveidotos kunkuļi. Vēlreiz visu kārtīgi maisiet, līdz izveidojas tāda kā bieza krējuma konsistence.

Lasi vēl: 91 gadu vecā kinozvaigzne Sofija Lorēna intervijā atklāja sava lieliskā izskata galveno noslēpumu: tas ir pieejams katram no mums

3. Ņemiet ābolus, nomizojiet tos, izgrieziet sēkliņas un serdi un vai nu smalki sagrieziet ābolus plānās, mazās šķēlītēs vai sarīvējiet uz rupjās rīves (kā paši vēlaties!) Pievienojiet tos mīklai, visu kārtīgi samaisiet, lai āboli “iejūk” mīklā.

Foto – ekrānuzņēmums

4. Uzsildiet pannu, kurā ielejiet augu eļļu, tikai tad, kad eļļa kārtīgi uzkarsusi, lieciet cepties pankūkas ar karoti (formējiet sev vēlamo izmēru. Ņemiet vērā, ka bērniem parasti patīk maza izmēra pankūciņas). Cepiet no abām pusēm līdz tās iegūst zeltaini brūnu krāsu.

Pasniedziet ar skābo krējumu vai ievārījumu pēc izvēles!