Bērza ārstnieciskās un labvēlīgās īpašības

Bērzs ir gan ārkārtīgi skaists, gan tiek uzskatīts par lielisku ārstniecības koku. Bērza ārstnieciskās īpašības ir ļoti daudzpusīgas.

Ārstēšanai izmanto pilnīgi visas bērza sastāvdaļas: lapas, pumpurus, mizu, bērza sulas, protams, ziedkopas. Visi šie bērza atvasinājumi ir noderīgi gan atsevišķi, gan kopā, un bioloģiski derīgās vielas pilnīgi atšķirīgi iedarbojas uz dažādiem cilvēka orgāniem.

Ja aplūkojam katru bērza sastāvdaļu soli pa solim, jāsāk ar bērza pumpuriem. Bērza pumpuru sastāvā esošās cilvēka dzīvei noderīgās vielas spēj aizstāt gandrīz pusi no nevajadzīgajiem farmācijas līdzekļiem daudzu slimību ārstēšanai. Bērza ārstnieciskās īpašības, proti, bērzu pumpuri ir izcils diurētisks līdzeklis. Īpaši bieži to lieto cilvēki, kas slimo ar sirds un asinsvadu sistēmas slimībām, viņi noņem tūsku, lietojot bērzu pumpuru uzlējumu.

Šo uzlējumu pagatavo ļoti vienkārši. Pusi ēdamkarotes bērzu pumpuru uzvāra glāzē verdoša ūdens. Šo procedūru veic emaljētā katliņā apmēram piecpadsmit minūtes. Atdzesējiet un nokāsiet, un zāles ir gatavas. Lietojiet brīnumzāles, uzpildot ar vārītu ūdeni līdz pilnas glāzes tilpumam. Pareizi ir lietot šādu līdzekli: trešdaļu glāzes pusstundu pirms galvenās ēdienreizes.

Lasi vēl: 5 padomi, kas palīdz samazināt apkures izmaksas. Lūk, kas jums jādara

Jāatzīmē, ka bērzu ārstnieciskās īpašības attiecas arī uz bērzu lapām. Arī no lapām pagatavotu novārījumu var uzskatīt par diurētisku līdzekli. Bērza lapu uzlējumu gatavo, lai cīnītos ar tādu slimību kā holecistīts. Novārījumu gatavo tikai dienai, kad to paredzēts lietot. Deva ir divas ēdamkarotes sasmalcinātu lapu uz glāzi ūdens.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment