Bez gaļas, bet tik garšīgs! Budžeta plova recepte – vienreiz pagatavosi un visi tev prasīs šo recepti

Atcerieties, lai šis plovs izdotos perfekti, ļoti svarīgi ievērot pareizu pagatavošanas gaitu!

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošanas metode:

1. Sasmalciniet kāpostus ļoti smalki. Sasmalcinātos kāpostus lieciet katliņā un pievienojiet nedaudz ūdens, pieberiet sāli.

2. Gaida, kamēr ūdens sāk vārīties, tad maisot, kāpostus sautē, līdz tie ir pa pusei izvārīti (nav vēl pavisam mīksti). Jāvāra un jāmaisa tik ilgi, kamēr ūdens ir izvārījies, tad pielej turpat katliņā eļļu, uzgriež karstāku liesmu un kāpostus nemitīgi maisot turpat sāk apcept līdz tie iegūst mazliet zeltainu krāsu.

3. Nomizo burkānus un notīra sīpolus. Sīpolus smalki sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.

Lasi vēl: Gardais brīnums! Šaurma ar vistu un marinētiem gurķiem (+recepte: soli pa solim)

4. Uz pannas lej eļļu, to uzkarsē un uz vidējas uguns sāk apcept sīpolus, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Pēc tam tajā pašā pannā pievieno burkānus un sautē visu kopā dažas minūtes, līdz tie kļūst mīksti.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Gatavajiem kāpostiem katliņā pievieno rīsus, pieber vēl sāli un piparus, garšvielas. Pielej klāt ūdeni un sāk sautēt visu kopā, līdz rīsi kļūst gatavi. Nogriež uguni pavisam mazu un pievieno jau pagatavotos burkānus un sīpolus, tomātu mērci un visu kārtīgi samaisa.

6. Izslēdz plītij karstumu, uzliek katlam vāku un ļauj ēdienam nostāvēties apmēram 15 līdz 20 minūtes – tad visbeidzot tas ir pavisam gatavs un baudāms!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment