Bez kunkuļiem un pielipšanas pie pannas: kā pagatavot perfektas plānās pankūkas, kas neplīst

Foto – Pexels

Pankūkas ir daudzveidīgs un gards ēdiens, taču pagatavot tās ideālas – pareizajā konsistencē un biezumā var būt īsts izaicinājums. Tomēr ir daži triki, ko izmantot, lai tās tādas pagatavotu bez īpašas piepūles.

Ukraiņu blogere Alina Burlaka dalījās ar saviem pankūku gatavošanas noslēpumiem sociālajā vietnē.

Protams, vispirms jāsāk ar pareizi pagatavotu mīklu. Lai pankūkas izdotos perfektas, ļoti svarīgi ir ievērot pareizu olu attiecību. Jo tieši tas ietekmē gan pankūku krāsu, gan to tekstūru. Alina pamāca, ka pati izmanto tieši sešas olas uz vienu litru piena, jo, ja neizmanto pietiekoši daudz olu, pankūka saplīst, bet, ja izmanto atkal tās par daudz – tās atgādinās omleti.

Tāpat pankūkām, pat, ja jūs nevēlaties tās saldās, bet, piemēram, gribēsiet gatavot ar sāļo pildījumu, tik un tā ir jāpievieno cukurs. Tas piešķir pankūkām zeltainu garoziņu. Ja pankūku mīklai klāt neliksiet cukuru vai liksiet to ļoti maz, tās pat gatavas izcepsies pilnīgi gaišas.

Foto – Pexels

Un tagad visgrūtākais – kā pagatavot mīklu, lai tajā nebūtu kunkuļu? Šķidrums ir jāpievieno pakāpeniski. Mīklas gatavošanas laikā Alina to dara apmēram trīs reizes. Ideālā gadījumā mīklai jāļauj nostāvēties vismaz 30 minūtes. Tomēr, ja paliek daži kaitinoši kunkuļi, mīklu var izkāst caur sietu. Tas nodrošinās to, ka mīklā nebūs ne grama kunkulīšu. Ģeniāli, vai ne?

VIDEO:

Lasi vēl: Mīlestība vai lieli pārbaudījumi: ko sola decembris katrai Zodiaka zīmei

Un tad, visbeidzot, pankūkas jācep pareizi un labi sakarsētā pannā, pievienojot nedaudz eļļas tikai pirmajai pankūkai. Tas izveido plānu kārtiņu starp mīklu un pannu. Un atcerieties, ir ļoti svarīgi izmantot arī kvalitatīvu augu eļļu un pareizu pankūku pannu. Ja neesat vēl iegādājušies šādu pannu, noteikti to izdariet.

Foto – Pexels

Ideālo plāno pankūku recepte

Sastāvdaļas:

1 litrs piena
6 olas
2–3 ēdamkarotes cukura
400–500 g kviešu miltu (jāraugās pēc konsistences)
1 tējkarote sāls
2–3 ēdamkarotes eļļas (vai izkausēta sviesta) mīklai
Cepšanai: augu eļļa

Foto – Pexels
Foto – Pixabay

Pagatavošana:

1. Bļodā saputo olas ar cukuru un sāli, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievieno pusi no piena, visu kārtīgi samaisa. Pakāpeniski iecilā miltus, lai neveidotos kunkuļi. Pielej atlikušo pienu un kārtīgi samaisa līdz šķidrai, plūstošai konsistencei. Ja masa sanāk pārāk bieza, var pieliet vēl pienu. Bet, ja masa ir par šķidru – pievieno vēl nedaudz miltus.

2. Pēc tam iemaisa izkausētu sviestu, jo tas nodrošinās to, ka cepot pankūkas nepielips pie pannas.

3. Pēc tam mīklai ļauj atpūsties vismaz 20 minūtes. Pēc tam uzkarsē pannu, ielej augu eļļu, arī to uzkarsē un tad lej plānā kārtiņā mīklu, to “izrullējot” pa visu pannas virsmu. Pēc tam cep pankūkas no abām pusēm, kamēr tās ir zeltaini brūnas.

Labu apetīti!