Bezmiega un krākšanas problēmas uzreiz izzudīs: top-3 telpaugi, kas jānovieto guļamistabā

Ir istabas augi, kas efektīvi cīnās ar bezmiegu, iedarbojas nomierinoši un relaksējoši.

Lai vakarā ātri aizmigtu, bet no rīta būtu miegains un nomodā, istabā jānovieto augi, kas palīdzēs atbrīvoties no miega problēmām. Taču ir jābūt uzmanīgiem ar istabas augu izvēli, jo ne visi ziedi var pozitīvi ietekmēt cilvēka veselību. Tomēr ir augi, kas noteikti palīdzēs tikt galā ar bezmiegu.

Orhidejas

Šis augs pozitīvi ietekmē miega kvalitāti, palīdzot cīnīties ar bezmiegu, jo tas spēj ražot skābekli ne tikai dienas laikā, kā lielākā daļa istabas augu, bet arī naktī. Tā kā tas ir subtropu augs, tas arī mitrina gaisu, tāpēc, ja istabā, kurā guļat, ir podiņš ar orhideju, no rīta pamostaties modrs un enerģisks. Pēc miega jūs vairs nesatrauks miegainība un nogurums.

Orhidejām ir arī pozitīva ietekme uz nervu sistēmu: dienas laikā zieds izdala patīkamu aromātu, kas iedarbojas nomierinoši. Augs arī dezinficē gaisu telpā, jo tas izdala allicīnu – bioloģiski aktīvu vielu, kam piemīt antibakteriāla iedarbība.

Rozmarīns

Mēs esam pieraduši, ka rozmarīns ir garšviela, taču tam piemīt arī citas īpašības. Augs satur bioloģiski aktīvās vielas treonīnu un triptofānu, kas darbojas kā nomierinošs līdzeklis un pozitīvi ietekmē nervu sistēmu. Rozmarīnam piemīt smalks aromāts, kas liek cilvēkam justies labāk. Tāpēc tas palīdz atslābināties pēc saspringtas dienas un cīnās ar bezmiegu.

Lasi vēl: Ziedkāpostu steiks ar sēnēm un sieru cepeškrāsnī: lieliska ēdiena recepte

Naudas koks

“Naudas koks” ir ļoti populārs istabas augs, kas, iespējams, katram ir mājās. Naudas kokam piemīt ļoti daudzpusīgas īpašības, un tas palīdz cīņā pret bezmiegu. Šis istabas augs izdala gaistošas vielas, kas pozitīvi ietekmē vispārējo organisma labsajūtu.

Ja jūsu guļamistabā būs podiņš ar naudas koku, jūs aizmirsīsiet par bezmiegu, stresu un nervu spriedzi. Šis istabas augs palīdzēs jums vakarā atpūsties un no rīta justies možiem un enerģiskiem. Tam piemīt arī nomierinoša un harmonizējoša iedarbība.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment