Biešu salāti “Karaliskie”, kas ne tikai mani pārsteidza, bet pārsteidza arī manus viesus: ideāli piemēroti svētku galdam

Viesi vienbalsīgi teica: “Vairs nekādu “kažoku” un “vinegretu”, tagad tikai šie salāti.”

Salāti tiešām ļoti garšīgi, ļoti iesaku pagatavot, vismaz nelielu porciju pamēģināt.

Ļoti barojošs un košs, visbiežāk gatavoju brīvdienās. Man šajos salātos patika tas, ka tie nav līdzīgi citiem salātiem ar bietēm, ko mēs visi esam pieraduši gatavot.

Tas ir sagatavots vienkārši. Ja nav laika cept bietes cepeškrāsnī, es tās pagatavoju mikroviļņu krāsnī 7 minūtēs.

Kā gatavot:

Marinējiet sīpolu. Sagriež to pusgredzenos, pārlej ar etiķi un pievieno cukuru, pārlej ar verdošu ūdeni.

Vāra bietes līdz tie ir mīksti, gatavi, atdzesē. Protams, visgaršīgākais būs cept cepeškrāsnī, bet ne vienmēr ir laiks un ne visiem ir cepeškrāsns.

Ja steidzaties, tad pagatavojiet bietes mikroviļņu krāsnī, vienkārši lieciet maisā, nesasienot, ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 7-8 minūtēm ar pilnu jaudu (laiks atkarīgs no izmēra).

Atdzesētās un nomizotās bietes sagriež plānās strēmelītēs. Iesaku griezt ar n*zi, citādi rīve iedos pavisam citu garšu.

Gaļu vāra sālītā ūdenī, oriģinālajā receptē izmantota liellopa gaļa, bet es jau biju pagatavojusi vistas krūtiņu, un ar to salāti sanāca tikpat labi. Gaļu vēlams ļaut atdzist tieši buljonā, tā sanāks sulīgāka. Sagriež strēmelēs.

Arī marinētos gurķus sagriež strēmelītēs.

Lasi vēl: Nebija labas zemeņu ražas, līdz uzzināju svarīgo pavasara pabarošanas smalkumu.

Dziļā salātu bļodā apvienojiet visas sasmalcinātās sastāvdaļas un marinētos sīpolus, pievienojiet konservētus zaļos zirnīšus.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment