Nebija labas zemeņu ražas, līdz uzzināju svarīgo pavasara pabarošanas smalkumu.

Ir pienācis laiks mēslot dārza augus, un zemenes nav izņēmums. Šajā rakstā es runāšu par pirmo un vissvarīgāko zemeņu barošanu.

Daži cilvēki iesaka pirmo mēslojumu uzklāt tūlīt pēc sniega kušanas, es domāju, ka tas ir principiāli nepareizi, kaut vai tāpēc, ka sakņu sistēma nespēj absorbēt mēslojumu aukstā augsnē, un šādas mēslošanas efektivitāte būs nulle.

Mēslojumu vēlams veikt, kad augsne sasilusi vismaz līdz 10 grādiem. Pa to laiku var sākt tīrīt ogu dobes, nogriezt sausas, sli*as lapas, ja zeme bija mulčēta, tad noņemam arī kaitēkļus un slimības tajā varētu pārziemot, ja nevajag; tos kā stādāmo materiālu.

Es uzkalnu krūmus ar kailām sakņu sistēmām. Un tagad ar ko jūs varat barot ogas, kā vienmēr, es jums pastāstīšu vairākas barošanas iespējas uzreiz, un jūs izlemjat, ar ko jūs barosiet.

Lasi vēl: Zaļais pūķis sagatavojis pārsteigumu: nosauktas zvaigžņu zīmes, kas aprīļa beigās būs naudas plūsmā


Pirmais un vissvarīgākais šajā periodā ogai ir nepieciešams slāpeklis, fosfors un kālijs.

Slāpeklis ir nepieciešams zaļās masas augšanai, fosfors ir sakņu sistēmas augšanai, kas nozīmē, ka tas ir spēcīgs krūms, kālijs palīdz izturēt laika apstākļus, kā arī ogām un to garšai.

Lasi vēl: Gaisīgas biezpiena bumbiņas, iekšpusē maigas kā pūkas, bet ārpusē kraukšķīgas. Tik gardas, ka pazudīs no galda vienā rāvienā!

Un šeit ir piemērots mēslojums ar formulu 20:20:20, kas satur 20 slāpekļa, 20 fosfora, 20 kālija. Nitroammofoska ar formulu 16:16:16. galvenais, lai būtu vienāds daudzums visu svarīgo makroelementu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment