Kad stādīt pavasara ķiplokus, lai tie zemē nesapūtu: tautas ticējumi

Daudzi dārzkopji ķiplokus stāda divas reizes gadā. Pavasarī ir laiks stādīt pavasara ķiplokus. Pavasara ķiplokiem ir maigāka garša nekā ziemas ķiplokiem.

Arī pavasara ķiploki mazāk slimo un praktiski necieš no kaitēkļiem. Bet ir  noteikts laiks, kad kategoriski nedrīkst stādīt pavasara ķiplokus augsnē.

Kad stādīt pavasara ķiplokus

Pavasara ķiploku stādīšana notiek pavasara periodā, kad augsne ir pietiekami silta, parasti tas notiek aprīlī vai maija sākumā. Pieredzējuši dārzkopji vienmēr orientējas pēc laikapstākļiem, jo ķiploku veiksmīgai augšanai ir svarīgi, lai augsne būtu pietiekami silta – no 6 līdz 8 grādiem pēc Celsija.

Svarīgi ir neatlikt stādīšanu, jo pavasara ķiplokiem ir garāks augšanas periods – aptuveni 90-100 dienas salīdzinājumā ar ziemas ķiplokiem, kas aug 75-90 dienas. Tas nozīmē, ka ķiplokiem nepieciešams pietiekami ilgs laiks, lai tie iegūtu spēku augt un attīstītu galviņas. Tāpēc ir svarīgi laicīgi iestādīt pavasara ķiplokus, lai nodrošinātu tiem nepieciešamos apstākļus veiksmīgai audzēšanai.

Lasi vēl: Laime, nauda un panākumi vienmēr ir viņu pusē: ir atklāti laimīgāko sieviešu vārdi

Ko vēsta tautas zīmes

Tautas zīmes norāda, ka ķiplokus vajadzētu stādīt pēc Lieldienu svētkiem, jo tad, saskaņā ar ticējumiem, Kungs svētīs zemi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Saskaņā ar tautas ticējumiem, pirms šiem svētkiem nav ieteicams sēt ķiplokus. Tomēr, lai izvairītos no pārpratumiem un nepatikšanām, labāk ņemt vērā arī laikapstākļus un citus faktorus, kas var ietekmēt stādīšanas veiksmi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment