“5 smakas, ko ērces ienīst”: Tās mani vairs netraucē! Pazīstams dārznieks man iemācīja, kā atbrīvoties no šiem kukaiņiem

Es devos uz vasarnīcu un uzreiz ieraudzīju ērci – asinssūcēju sezona ir atklāta! Man patīk uzturēties vasarnīcā, svaigs gaiss, savi zaļumi, bet es vienkārši ienīstu ērces.

Katru gadu viens un tas pats – nopērku visjaunākos repelentus, apsmidzinu sevi, savu suni, sievu un vīramāti. Ķīmija tās nenobiedē, reizēm šķiet, ka tās skrien taisnā ceļā uz smaržu. Bet ko darīt?

Bet šogad es rīkošos citādi. Draugs no vasarnīcas teica, ka viņa ģimenei ērces nav piesūkušās, pilnīgi nevienam. Es viņam neticēju – kas viņš bija, īpašs vai kas tāds?

Bet viņš man atklāja noslēpumu, izrādījās, ka viņš jau sen nav lietojis ķīmiju. Ir vectēva paņēmiens, kas darbojas simtprocentīgi.

 

Lasi vēl: Es dodu sīpoliem un ķiplokiem šīs barības vielas un iegūstu ražu savas dūres lielumā!

Vanilīns

Nevajadzētu izmantot vanilīnu – ērces nereaģē uz šo ķīmisko vielu; jums būs nepieciešama vai nu dabīga vaniļas eļļa ar spēcīgu smaržu, vai vaniļas pākstis. Lai pagatavotu vaniļas uzlējumu, jāņem 1 litrs ūdens, tajā iemet 3 – 4 dabiskās vaniļas pākstis un uzvāra.

Bet ilgi nevāra, tūlīt noņem no uguns un atdzesē. Pirms došanās uz vasarnīcu uzklājiet vaniļas ūdeni uz ādas – nebaidieties, ja jums nav alerģijas pret garšvielu, nebūs nekādu seku. Ērces nepanes dabīgās vaniļas smaržu un nekavējoties aizbēg.

Ar vaniļas ēterisko eļļu ir mazāk netīrumu. Jums atliek tikai iepilināt dažus pilienus tīrā ūdenī un izsmidzināt vai uzklāt uz ādas vai apģērba. Pat ja ērce nejauši uz jums nokritīs no koka, tā aizbēgs, neraugoties uz vaniļas aromātu.

Starp citu, ja jūsu sunim vai kaķim vaniļas smarža ir patīkama, varat to izsmidzināt ar smidzinātāju – jums nebūs jāpērk dārgi ķīmiski ērču atbaidītāji.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment