Pagatavošana
Tātad, sāksim gatavot mīklu. Bļodā iesit 10 olas, pievieno 2 ēd.k. cukura, 1 tējk sāls. 10 ēd.k kartupeļu ciete, pēc svara man tie ir 150 grami.
Visu samaisa ar putojamo slotiņu, lai neveidojas kunkuļi un ielej 1 litru piena. Vēlreiz samaisa un ielej 2 ēd.k. eļļas. Noteikti ļaujiet mīklai nostāvēties 15 minūtes, tad pankūkas neplīst un arī pirmā pankūka ir izdevusies. Mīkla ir šķidra, kādai tai jābūt. Es cepu pannā ar diametru 22 cm.
Pirmajai pankūkai iesmērēju pannu ar taukvielām, tad cepu bez ietaukošanas. Ielejiet nedaudz mīklas un izgroziet pannu tā, lai pankūka būtu pa visu laukumu. Var cept no vienas puses, es apgriežu un apcepu otru pusi burtiski 2-3 sekundes. Pankūkas sanāk plānas, bet tajā pašā laikā tās neplīst un viegli apgāžas, lai process ātrāk ietu uz priekšu var cept uz divām pannām. Sanāk tāda pankūku kaudze.
Gatavojam pildījumu. Ņemam 1 kg biezpiena, piesitam 2 olas un pievienojam 2 ēd.k. cukurs, ja patīk saldāks, pievieno vairāk cukura. Samaisa, pildījums gatavs.
Pankūkas sagriežu 2 vienādās daļās, ņemu pusi pankūkas, lieku apmēram pusi ēdamkarotes biezpiena. Mēs noliecam malas un aptinam un iegūstam šādas formas pankūciņas.
Mana vecmāmiņa kādreiz pankūciņas lika uz lielas čuguna pannas, bet es ņemu cepamo pannu – arī tā labi tur kartsumu. Ar sviestu ieziež pannu un biezpiena tīteņu pankūciņas liek uz pannas.
Lasi arī: Maizi kotletēs vairāk nepievienoju. Man ir cita recepte: kotletes sanāk vēl sulīgākas un garšīgākas
Pārklāju ar foliju un lieku cepeškrāsnī. Pankūkas sautējam 160 grādos 1 stundu. Tad izņemam un pasniedzam karstas! Cik garšīgi sanāk, gribu teikt, ka tās nemaz nav tādas kā parastas pankūkas ar biezpienu. Mēģiniet gatavot un redzēsiet paši. Starp citu, gribu piebilst, ka mana vecmāmiņa pati vārīja cieti, rīvēja jēlus kartupeļus, spieda sulu. pagaidīja, kamēr ciete nosēdīsies, tad notecināja kartupeļu sulu, nomazgāja cieti ūdenī un nosusināja.