Biezpiena plācenīši : Papildus sastāvdaļas
Plācenīši ir ēdiens, ar kuru var eksperimentēt. Tos var pagatavot ar dažādiem piedevām, piemēram, vaniļas ekstraktu, kokosriekstu, jogurtu, riekstiem un pat šokolādi. Var arī izveidot plācenīšus ar pildījumu, izmantojot gan žāvētus augļus, gan svaigas ogas. Tomēr pildījumam ieteicams izmantot nelielu daudzumu, piemēram, apmēram 1 tējkaroti.
Biezpiena plācenīši: Izmērs un forma
Plāceņus parasti cep mazās ripulīšu formās, lai vidus izceptos vienmērīgi, nevis paliktu neizcepts, bet arī lai tie nepārāk izplūstu. Uz cepešpannas tiek likta viena ēdamkarote mīklas.
Skaista garoziņa
Lai plāceņiem sanāktu skaista, brūna garoziņa, panna ir jāuzkarsē rūpīgi un jācep uz lēnas uguns, uzliekot vāku. Labāk ir tos apgriezt ar koka lāpstiņu. Ja eļļas ir pārāk daudz, tad pēc izņemšanas no pannas tos var novietot uz papīra dvieļa, lai nosusinātos. Alternatīvi, plāceņus var gatavot cepeškrāsnī, iepriekš izklājot pannu ar cepamo papīru, lai novērstu pielipšanu.
Izpratījis šīs nianses, vari sākt gatavot un pārsteigt sevi un draugus ar gardām maltītēm. Prieks gatavot un labu apetīti!
…un protams pati recepte;
Klasisko biezpiena plācenīšu recepte
Sastāvdaļas:
250 g biezpiena vai biezpiena masas
2-3 karotītes cukura
pusglāze miltu
1 ola
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas labi samaisa, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Pēc tam ar lielu karoti, ko pirms tam pamērcē ūdenī, ņem biezpienveidīgo masu, apviļā to miltos un izveido ovālus vai apaļus plācenīšus.
Uz sasildītas pannas uzlej pietiekami daudz saulespuķu vai olīveļļu, sasilda.
Cep plācenīšus no abām pusēm.
Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.