Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas laika zīmju vērotājs Bukšs sniedz pirmo prognozi par šī gada vasaru – būs trakiby Sandra Ločmele
- “Jums vairs nav tāds vecums, lai valkātu džinsus,” – paziņoja man pārdevēja Rīgas veikaliņāby Rinalds Bergmanis
- 7 ziedi, kurus nedrīkst stādīt kapiņos un tie, kurus noteikti ir jāiestāda: ezotērikas ekspertu padomiby Laura Blūma