Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Tevi arī varētu interesēt
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi snieguši prognozi uz vasaras pēdējo mēnesi: ”Augusts mums noteikti paliks atmiņā”by Sandra Vīgante
- Paziņa no Daugavpils divreiz gadā atpūšas Turcijā, bet mājās guļ uz grīdas virtuvē — kāpēc viņa tā dzīvoby Rinalds Bergmanis
- Pagājis pusgads pēc šķiršanās no sievas Valmierā — stāstu, kā dzīvoju pēc 30 laulības gadiemby Rinalds Bergmanis