Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- ”Jūs īrējat? Tad uz redzēšanos…” Kāpēc 52 gadu vecumā es nepieņemšu savās mājās vīrieti bez savas dzīvesvietas (pat ja viņš ir strādīgs)by Rinalds Bergmanis
- Fantastisks dabas fenomens, kas jau rīt būs redzams arī Latvijas debesīs: to apbrīnoja jau kopš senseniem laikiemby Laura Andersone
- Daudzi pat nenojauš, kādas slēptās iespējas ir telefona skaļuma pogāmby Rinalds Bergmanis