Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- Uz vīra telefonu atnāca ziņa no nepazīstama numura ar tekstu, ka skumst pēc sava “mincīša”by Rinalds Bergmanis
- Lapu krāsas skaidri pasaka, kāda būs ziema: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs nāk klajā ar savām prognozēmby Laura Andersone
- Kas notiks ar Latvijas apbedīšanas pabalstiem – un kāpēc cilvēki ir satraukti izlasot šo informācijuby Sandra Vīgante