BĪSTAMI! Lūk šie gaļas produkti teju ar 100% garantiju saīsinās tavu mūžu

 

Dzīvesstila faktori

Pētījums pierādīja, ka cilvēki, kas ēda lielu daudzumu pārstrādātas gaļas produktu, visbiežāk arī smēķēja, viņiem bija liekais svars un citi ieradumi, kas ir kaitīgi veselībai.

Viens no 17 cilvēkiem, kuriem sekoja pētījuma ietvaros, nomira. Papildus, tiem cilvēkiem, kas dienā apēda vairāk kā 160 gramus pārstrādātas gaļas produktu (divas desiņas un bekona šķēle), par 44% paaugstinājās iespēja nomirt tuvāko 12,7 gadu laikā, salīdzinoši ar cilvēkiem, kas dienas laikā apēda tikai 20 gramus pārstrādātas gaļas produktu.

Kopumā, projekta laikā, no vēža nomira aptuveni 10 tūkstoši cilvēku, bet no sirds problēmām 5, 5 tūkstoši cilvēku.

Profesore Sabīne Rormane no Cīrihes Universitātes pastāstīja BBC ziņu dienestam: „Liels gaļas patēriņš, it īpaši pārstrādātas gaļas produktu lietošana, tiek asociēta ar neveselīgu dzīvesveidu.”

„Smēķēšanas pārtraukšana ir svarīgāka kā gaļas patēriņa samazināšana, bet es silti ieteiktu ievērot abus šos veselības mērus.”

Veselības ieguvumi

Rormane ir pārliecināta, ja pētījuma dalībnieki, katru dienu patērētu ne vairāk kā 20 gramus pārstrādātas gaļas produktu, priekšlaicīgas nāves gadījumu skaits samazinātos par 3%.

Apvienotās Karalistes valdība iesaka dienas laikā nelietot uzturā vairāk kā 70 gramus sarkanās vai pārstrādātās gaļas produktu.

Urzula Arena, Britu diētas asociācijas pārstāve, ziņu kanālam BBC pastāstīja: „Ja paņemsiet svaigas gaļas gabalu un samalsiet to, iznākuma produkts nebūs pārstrādāts gaļas produkts. Ar gaļu kaut kas tiek darīts, lai paildzinātu tās mūžu veikala plauktos, vai mainītu tās garšu. Pat labas kvalitātes šķiņķis un desas vienalga tiek kvalificētas kā pārstrādāti gaļas produkti, bet mājās pagatavots burgers tāds neskaitīsies.”

Augošs pierādījumu skaits

Reičela Tompsone, Pasaules Vēža izpētes fonda pārstāve, pastāstīja: „Mūsu pētījums, kas tika veikts 2007. gadā, apstiprinājās 2011. gadā, un mums ir uzticams pamats domāt, ka pārstrādātas gaļas produkti, piemēram, bekons, hot dogi, salami un cīsiņi, paaugstina iespēju saslimt ar zarnu vēzi. Tieši tādēļ Pasaules Vēža izpētes fonds iesaka izvairīties no pārstrādātas gaļas produktu lietošanas uzturā. ”

„Ja tu ēd daudz pārstrādātas gaļas produktu, tā vietā labāk centies sabalansēt savu diētu ar citiem proteīna avotiem, piemēram, vistas gaļu, zivīm, pupiņām vai lēcām.”

Avots:bbc.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">beverina</cite>

    izlasiju ka 1oo gadiga ome visu muzu eda bekonu un dzivo vel pari 100 gadiem.

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Kur ir ir “ilgdzīvotāju-veģetāriešu un 100-gadnieku” piezīmes un labie vārdi šim pētījumam?

Leave a Comment