Kā pagatavot:
Ņemam apmēram 300-400 gramus kartupeļu, sarīvējam uz rupjas rīves, pievienojam sāli un kārtīgi samaisām. Ja kartupeļi ir pārāk slapji, tos var mazliet notecināt, bet es tā nedaru.
Pēc tam uz rupjās rīves sarīvējam 100 gramus siera. Atsevišķā bļodā sakuļam 4 olas, pievienojot nedaudz sāls un sieru. Visu kārtīgi samaisām.
Pannā (man ir panna 24 centimetru diametrā) uzkarsējam nedaudz augu eļļas. Izliekam sarīvētos kartupeļus kā pankūciņas, izlīdzinām tos un pārklājam ar vāku. Cepam plācenīšus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Tad apgriežam kartupeļu plācenīšus otrādi, uzlejam virsū olu un siera maisījumu, uzliekam vāku un samazinām liesmu līdz minimumam. Pagaidām līdz olas sabiezē. Starp citu, sieru var arī nepievienot – tik un tā izdodas garšīgi!
Kad viss ir gatavs, pārliekam plāceņus uz šķīvja, sagriežam porcionālās daļās un pasniedzam galdā. Šis ēdiens lieliski garšo gan karstā, gan aukstā veidā.
Izmēģini arī tu šo lielisko recepti, nenožēlosi Un padalies ar draugiem, ja tev garšoja!
Tevi noteikti interesēs
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- Rets ziemas ķiploku stādīšanas veids pēc “latviešu metodes”; neticēju solītajiem rezultātiem, kamēr es to neizmēģināju
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- Kas patiesībā notiek ar auto, ja ar to brauc tikai reizi nedēļā
- Rudens Atvadu diena 28. oktobrī: kāpēc šajā dienā nedrīkst mazgāt veļu un citas lietas, kas var piesaistīt neveiksmes








