Kā pagatavot:
Ņemam apmēram 300-400 gramus kartupeļu, sarīvējam uz rupjas rīves, pievienojam sāli un kārtīgi samaisām. Ja kartupeļi ir pārāk slapji, tos var mazliet notecināt, bet es tā nedaru.
Pēc tam uz rupjās rīves sarīvējam 100 gramus siera. Atsevišķā bļodā sakuļam 4 olas, pievienojot nedaudz sāls un sieru. Visu kārtīgi samaisām.
Pannā (man ir panna 24 centimetru diametrā) uzkarsējam nedaudz augu eļļas. Izliekam sarīvētos kartupeļus kā pankūciņas, izlīdzinām tos un pārklājam ar vāku. Cepam plācenīšus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Tad apgriežam kartupeļu plācenīšus otrādi, uzlejam virsū olu un siera maisījumu, uzliekam vāku un samazinām liesmu līdz minimumam. Pagaidām līdz olas sabiezē. Starp citu, sieru var arī nepievienot – tik un tā izdodas garšīgi!
Kad viss ir gatavs, pārliekam plāceņus uz šķīvja, sagriežam porcionālās daļās un pasniedzam galdā. Šis ēdiens lieliski garšo gan karstā, gan aukstā veidā.
Izmēģini arī tu šo lielisko recepti, nenožēlosi Un padalies ar draugiem, ja tev garšoja!
Tevi noteikti interesēs
- Kā sterilizēt burkas 20 sekundēs bez verdoša ūdens vai cepeškrāsns: dalos ar neparastu metodi
- Pusi kotlešu mēs apēdam jau no pannas – izmantoju vienu maziņu triku, kas nodrošina, ka tās vienmēr man sanāk sulīgas
- Šīs 4 zodiaka zīmes pēdējā laikā jutās “ne visai”, taču drīz viss nostāsies savās vietās
- Dvieļi kļuva mīksti jau pēc vienas mazgāšanas reizes, izmantojot vienu dabīgu līdzekli, ko ieteica tīrīšanas speciālists
- No 22. novembra visā Latvijas teritorijā iestāsies kārtīga ziema: meteorologi nosauc, cik lielus mīnusus jāgaida
- Dzīves kvalitāte strauji uzlabosies 3 zodiaka zīmēm tūlīt pēc 20. novembra








