Kā pagatavot:
Ņemam apmēram 300-400 gramus kartupeļu, sarīvējam uz rupjas rīves, pievienojam sāli un kārtīgi samaisām. Ja kartupeļi ir pārāk slapji, tos var mazliet notecināt, bet es tā nedaru.
Pēc tam uz rupjās rīves sarīvējam 100 gramus siera. Atsevišķā bļodā sakuļam 4 olas, pievienojot nedaudz sāls un sieru. Visu kārtīgi samaisām.
Pannā (man ir panna 24 centimetru diametrā) uzkarsējam nedaudz augu eļļas. Izliekam sarīvētos kartupeļus kā pankūciņas, izlīdzinām tos un pārklājam ar vāku. Cepam plācenīšus līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Tad apgriežam kartupeļu plācenīšus otrādi, uzlejam virsū olu un siera maisījumu, uzliekam vāku un samazinām liesmu līdz minimumam. Pagaidām līdz olas sabiezē. Starp citu, sieru var arī nepievienot – tik un tā izdodas garšīgi!
Kad viss ir gatavs, pārliekam plāceņus uz šķīvja, sagriežam porcionālās daļās un pasniedzam galdā. Šis ēdiens lieliski garšo gan karstā, gan aukstā veidā.
Izmēģini arī tu šo lielisko recepti, nenožēlosi Un padalies ar draugiem, ja tev garšoja!
Tevi noteikti interesēs
- Man bija romāns ar 49 gadus vecu vīrieti, un mēs devāmies kopīgā ceļojumā uz Turciju: es pat nenojautu, kā viss beigsiesby Rinalds Bergmanis
- Iedzīvotāji sašutuši par ”Swedbank” ķibelēm un steidz izņemt naudu no bankomātiem – kāpēc tāby Sandra Vīgante
- Dzīvs un krāšņs dārzs “sliņķiem”: puķes, kas vairojas pašas, neprasa īpašu kopšanu un krāšņi ziedby Laura Andersone