Vairāki veidi kā nomierināt bērnu

Apskatīsim dažus piemērus, kā nomierināt bērnu.

Raudāšana ir bērna saziņas veids, taču, neraugoties uz tās dabiskumu, nav nepamatoti censties nomierināt raudošu bērnu. Ir loģiski, ka vecākiem rodas jautājums: “Kā nomierināt bērnu?”.

Ir vairāki veidi, kā nomierināt bērnu

Dažreiz pietiek bērnam izrunāt to, ko viņš jūt, lai raudāšanas iemesls pazustu. Piemēram, sakiet: “Tu esi neapmierināts, ka mēs nevarējām doties pastaigā,” un bērns sapratīs, ka jūs neesat vienaldzīgs pret viņa nelaimi.

Aplūkosim dažus piemērus, kā nomierināt bērnu.

Svarīga lieta

Atgādiniet viņam par svarīgu uzdevumu, kura dēļ viņam jāatliek raudāšana. (“Sarunājam, ka tu vēlāk paraudāsi, jo tagad saule drīz rietēs, un, ja tu pārāk ilgi raudāsi, mums nebūs laika doties pastaigā.”). Ir svarīgi, lai jūs neatņemat bērnam tiesības raudāt, tikai lūdzat nedaudz pagaidīt. Un daudzi bērni piekrīt šai piekāpšanai un nomierinās.

Vienkāršība nāk par labu

Dažiem bērniem relaksējošu efektu rada visvienkāršākās lietas: bērnudārza pantiņa stāstīšana, dziesmiņas dziedāšana, alfabēta atkārtošana vai viena un tā pati ērtā frāze – ar vairākiem atkārtojumiem.

Lasi vēl: Kā pareizi uzglabāt kartupeļus mājas apstākļos, lai tie saglabātos svaigi

Citus mazuļus viegli nomierina tuvi apskāvieni, šūpoles, silts džemperis, šūpuļtīkls vai šūpuļzirgs, lēkāšana uz dīvāna, lēkāšana un griešanās uz vietas.

Divi vai vairāki veidi ir labākais rezultāts

Bieži vien bērniem vienlaikus ir nepieciešami divi nomierināšanas līdzekļi, kas aktīvi iedarbojas uz vairākām sensorajām zonām. Šūpošanās un spiediens vai kustības un dziedāšana ar vienkāršu atkārtojošu motīvu, vai mūzika un iespēja košļāt gumijas rotaļlietu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment