Vairāki veidi kā nomierināt bērnu

Jautrs rituāls

Izdomājiet smieklīgu rituālu. Piemēram, tiklīdz bērns gatavojas raudāt – ieslēdziet fēnu, lai nosusinātu viņa asaras. Vai arī putekļu sūcēju, lai notīrītu mazuļa kaprīzi. Neizmantojiet piedāvātos risinājumus, ja bērns baidās no sadzīves tehnikas radītajām skaņām.

Pārbaude mierīgā stāvoklī

Svarīgi ir tas, ka vēl pirms jebkuras jaunas metodes izmantošanas dusmu lēkmju, raudāšanas vai uztraukuma epizodes laikā ir jāpārbauda tās iedarbība uz bērnu mierīgā stāvoklī. Piemēram, ja mazais bērns labprāt grib atrasties rokās, jums to vajadzētu praktizēt rotaļu laikā. Jūs to varat izmantot arī brīžos, kad bērns ir jānomierina.

Atstāšana vienatnē

Bērniem, kuri vēlas nomierināties vientulībā, ir jādod telpa un laiks, jānodrošina “aizbēgšana uz drošu zonu” un jānodarbojas ar kādu iecienītu relaksējošu darbību (pašstimulāciju, ietinoties segā, lasot u. c.). Viņiem vienkārši ir nepieciešams laiks, lai atgūtos.

Lai veiksmīgi pārvarētu dusmu lēkmes, vienmēr ir lietderīgi ņemt vērā konkrētā bērna īpatnības un ārkārtas līdzekļu sarakstā iekļaut individuāli efektīvas metodes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment