Mēs nevaram iztikt nevienas brīvdienas bez šīm sviestmaizēm ar šprotēm: tās tiek pagatavotas dažu minūšu laikā un visiem garšo

Vienmēr glabāju skapī kādu konservu burciņu, kad viesi jau ir pie sliekšņa, man vienmēr palīdz tik vienkāršas un garšīgas sviestmaizes.

Šīs sviestmaizes gatavoju gan svētkos, gan darba dienās, sanāk diezgan lētas un nekad nepaliek uz galda.

Šādas sviestmaizes var pagatavot ar pilnīgi jebkuru maizi, es gatavoju ar pelēko maizi.

Ēdienu gatavošanai mums būs nepieciešami šādi produkti:

Pelēkā maize
Konservētas šprotes
Dilles
Vārīta ola 2 gab
Svaigs gurķis
Sāls
Majonēze 2 ēd.k

Gatavošanas metode:

Atveriet brētliņu burciņu, nolieciet zivis uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Maizi sagriež porcijās, apcep uz sausas pannas līdz zeltaini brūnai no abām pusēm vai apcep tosterī.

Olas iepriekš izvāra un sarīvē uz smalkās rīves.

Lasi vēl: Kāpēc es labprātāk izmetu nevajadzīgu apģērbu, nevis atdāvinu to citiem. Tevi, visticamāk, pārsteigs manas rīcības iemesls!

Svaigu gurķi sagriež nelielos kubiņos un liek bļodā ar sarīvētām olām.

Smalki sagriež dilles un liek bļodā.

Lasi vēl: Ne recepte, bet zelts – Šīm kotletēm pat nav nepieciešams piedeva: es sarīvēju desiņas un pievienoju kartupeļiem

Pielej nedaudz majonēzes un kārtīgi samaisa.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment