Kāpēc es labprātāk izmetu nevajadzīgu apģērbu, nevis atdāvinu to citiem. Tevi, visticamāk, pārsteigs manas rīcības iemesls!

Apzinos, ka, atbrīvojoties no lietām, vienkārši izmetot tās, es pārkāpju ilgtspējīga patēriņa principus un atsakos rūpēties par sabiedrības trūcīgākajiem pārstāvjiem. Bet mēs neviens neesam bez grēka, jo ikviens no mums ne vienmēr rīkojas ideāli.

Bija brīži, kad aktīvi cīnījos ar savu slinkumu un rūpīgi kārtoju savu garderobi: ko pārdot, ko dāvināt tiem, kam vajag, ko izmest un ko paturēt sev. Tagad esmu vienkāršojusi šo procesu, atsakoties no punkta par labdarību. Es paskaidrošu, kāpēc tā notika.

Labdarība prasa ievērojamas pūles: nepieciešams izmazgāt lietas, noņemt traipus, labot defektus, tvaicēt, fotografēt un pēc tam uzglabāt līdz nodošanai jaunajam īpašniekam. Arī saziņa ar potenciālajiem adresātiem prasa laiku un dažkārt sagādā nejaukus brīžus.

Ja tev ir pietiekami daudz laika un vēlme palīdzēt, tas ir lieliski. Man kādreiz bija gan laiks, gan vēlme. Tomēr pēdējā laikā mani resursi ir ierobežoti, un jau doma par to, ka būs jātiek galā ar labdarības paku sagatavošanu, man liek ātri sakravāt nederīgās mantas un aiznest uz tuvāko atkritumu konteineru. Tur es cenšos vismaz glīti sakārtot lietas, kas arī ir palīdzība, lai arī neliela.

Diemžēl vietā, kur dzīvoju, nav īpašu konteineru lietotu apģērbu nodošanai, kas būtu ideāls videi draudzīgs risinājums.

Turklāt cilvēki ne vienmēr ir pateicīgi par palīdzību. Es negaidu ne pateicības, ne dāvanas, bet dažreiz labdarība izraisa stresu un vilšanos. Bija gadījumi, kad cilvēki pat pēc lietoto mantu saņemšanas prasīja man vēl ko vairāk vai uzstāja uz piegādi sev ērtā vietā, nosaucot mani par krāpnieci, ja es atteicos to darīt.

Uzzināju, kam nepieciešams režģis cepeškrāsns iekšpusē. Dalos ar jums 4 veidos, kā to izmantot

Lielākā daļa cilvēku, protams, ir pateicīgi par ziedojumiem un ierodas norunātajā laikā. Tomēr nepatīkamie brīži atmiņā paliek visvairāk.

Tagad esmu mainījusi savu pieeju attiecībā uz atbrīvošanos no vecā apģērba un apaviem: pārskatu lietas, kuras valkāju, un uzreiz atbrīvojos no tām, kas vairs neder. Tas ietaupa man laiku un pūles, bet padara dāvināšanas procesu mazāk ērtu citiem. Tagad es vienkārši izmetu man nederīgās mantas, nesavācot tās, lai nodotu tiem, kam tās noderētu.

Lasi vēl: Ņemu kārbu pupiņu, marinētus gurķus un gatavoju savus firmas salātus. Viesi tos vienkārši dievina

Bet kā ar tevi? Vai tu ziedo savas nevajadzīgās lietas mazturīgajiem vai vienkārši izmet tās atkritumos? Pastāsti par savu pieredzi šajā jomā un dalies ar šo rakstu sociālajos tīklos! Būsim tev pateicīgi!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment