Šodien pagatavosim neticami garšīgus un veselīgus salātus no konservētām pupiņām un marinētiem gurķiem, kas kļūs gan par ikdienas, gan svētku galda rotājumu.
Šie salāti priecēs ar savu pikantumu, pateicoties oriģinālajai sinepju mērcei, no kuras būs grūti atteikties.
Pupiņas ir daudzpusīgs un barojošs pārtikas produkts, kas ir populārs daudzās kultūrās visā pasaulē. Šīs mazās zaļās vai dzeltenās lapiņas ir bagātas ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, kas padara tās par svarīgu sastāvdaļu veselīgās uztura plānā.
Pupiņas ir arī pazīstamas ar savu spēju uzlabot gremošanas sistēmas veselību un regulēt cukura līmeni asinīs. Tās ir pieejamas dažādās formās, tostarp svaigas, konservētas, saldētas un kā daļa no dažādām ēdienreizēm, piemēram, zupām, salātiem un galvenajiem ēdieniem.
Sēru vēsts pāršalc Latviju: Uz debesu vārtiem devies viens no mūsu izcilākajiem māksliniekiem
Lasi vēl: 6 pazīmes, kas liecina, ka jūs vairs neesat pāris, bet tikai “kaimiņi”
Turklāt pupiņas ir arī videi draudzīgs pārtikas produkts, jo tās spēj fiksēt slāpekli augsnes augšējos slāņos, uzlabojot augsni un samazinot nepieciešamību pēc mākslīgām mēslošanas vielām. Tādējādi pupiņas ir ne tikai garšīgs ēdiens, bet arī ieguvīgs gan cilvēka veselībai, gan apkārtējai videi.
Salātu sastāvdaļas:
Novārīta gaļa – 200 g
Konservētas pupiņas – 1 bundža (400 g)
Marinēti gurķi – 2-3 gabali
Eļļa – 2 ēdamkarotes
Sojas mērce – 2 ēdamkarotes
Franču sinepes (ar graudiņiem) – 1 ēdamkarote
Kaltēts ķiploks – 0,5 tējkarotes vau arī 2-3 svaiga ķiploka daiviņas
Sarkanais sīpols – 1 gabals
Loki, selerija, dilles un pētersīļi – pēc izvēles
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!