Mazsālīti gurķi 1 nakts laikā – visi uzskata, ka etiķis nav nepieciešams, bet ar to gurķi ir ļoti kraukšķīgi un garšīgi

Šajā receptē vēlams izmantot neliela izmēra gurķīšus. Norādītais produktu daudzums atbilst 2 litra burkām. Pateicoties sausajām sinepēm sālsūdenī, sanāk skaista dzeltenīga krāsa un pikanta garša. Diļļu vietā var izmantot to ziedkopas.

Pirms sālīt gurķus, tos noteikti uz dažām stundām iemērciet aukstā ūdenī, tas ir svarīgi gan garšai, gan arī tam, lai gurķīši sanāktu kraukšķīgi.

Mazsālīte gurķi ir mazs, sālīts gurķis, kas ir populārs kā uzkoda vai piedeva dažādām ēdienreizēm daudzās kultūrās visā pasaulē. Šis ēdiens bieži tiek gatavots, iemērcot gurķus sālītā šķidrumā, kas satur sāli, etiķi un dažreiz citus garšvielu elementus. Mazsālītie gurķi ir atšķirīgi atkarībā no kultūras un personīgajām preference, piemēram, dažādos reģionos tie var būt garšoti ar dažādām garšvielām, kā arī ietver dažādus konservēšanas metodes. Šis ēdiens bieži tiek baudīts kā viegla uzkoda, ko var ēst paši vai pievienot dažādiem ēdieniem, piemēram, sviestmaizēm, burgeriem vai salātiem, lai piešķirtu tiem svaigu un asu garšu.

Sastāvdaļas (uz 2 litra burkām)

gurķi – 1 kg,
ūdens – 1 l,
rupjā sāls – 1,5-2 ēd.k. bez kaudzes,
cukurs – 1 ēd.k.,
sausās sinepes – 1 ēd.k.,
etiķis 9% – 2 ēd.k.,
ķiploki – 1 galviņa,
dilles – 100 g,
melnie graudu pipari – 10 gab.,
lauru lapas – 4 gab.

 

Lasi vēl: Lilijas pavasarī mīl šo mēslojumu: tās aug aktīvi un zied bagātīgi ar lieliem ziediem

Pirms gatavošanas gurķus iemērcam aukstā ūdenī uz 2-3 stundām, lai tie būtu kraukšķīgāki.

Dilles griežam lielos gabalos kopā ar visiem kātiem, apmēram 4-5 daļās. Notīrītas ķiploka daiviņas sagriežam plānās šķēlītēs.

Gurķiem nogriežam galus.

Pusi ķiploku un diļļu daudzuma saliekam tīrās un sausās burkās. Cieši saliekam gurķus. Vienmērīgi saliekam lauru lapas (tās var arī salauzt), piparu graudiņus. pa virsu saliekam atlikušos ķiplokus un dilles.

Sagatavojam sālsūdeni. Ūdenim pievienojam sāli un cukuru, liekam uz uguns un uzvārām. Apmaisām, lai sāls un cukurs pilnībā izšķīstu. Noņemam no uguns.

Lasi vēl: CSDD ir izplatījuši svarīgu paziņojumu par dažām maija dienām visiem autovadītājiem! Dažiem tas varētu nepatikt

Tagad pievienojam etiķi un sausās sinepes. Samaisām.

Salejam sālsūdeni burkās. Burciņas cieši aizvākojam. Atstājam uz nakti, papildus apsedzam.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Garšīgi un kraukšķīgi mazsālītie gurķīši ar etiķi gatavi! Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment